Kevin Hart, népszerű színész, komikus, is azon hírességek közé tartozik, aki szereti a menő kocsikat és elég szép gyűjteménye is van. A klasszikus gépek nagy szerelmese és a garázsában van egy Ford Mustang GT500E Super Snake és Pontiac GTO is. Legfrissebb projektje egy 1969-es Plymouth Roadrunner, amit a Salvaggio Design-nal közösen készítettek és a végeredmény egy igazi restomod fenevad, ami egyfajta tisztelgés a '60-as évek Mopar izomautói számára. 
 
A projekt a Michael Myers névre hallgat és nem csak nevében utal a horrorsorozat szereplőjére, de az autó tele van apró részletekkel, azonban kezdjük az elején! A fekete-narancs színkombó mellé több karbon alkatrész is felszerelésre került és a jellegzetes minta fényezés nélkül mutatja magát. Nyers, fém alkatrészeket is felpattintottak a kocsira, így az egyedi, háromrészes hűtőrácsot, a visszapillantókat, kilincseket, a hátsó lámpák közötti elem. Egyébként csak a tető, az ajtók, a sárvédők és a hátsó negyedek tartoznak az eredeti autóhoz, a motorháztető és a beömlő, illetve a lökhárítók már karbonból készültek. 
 
Ha már a géptető szóba jött, nézzük, mi lapul a kipucolt motortérben! 7 literes HEMI V8 mozgatja a kocsit, 3.8 literes Whipple kompresszorral megtámogatva, de azért ott vannak még a CP dugattyúk, Winberg főtengely, portolt Demon hengerfejek is. A teljesítmény 940 lóerő, ami Tremec 6060, 6 sebességes, manuális váltón keresztül jut el a hátsó kerekekhez. A futóműnél JRI gátlókat használtak és ezzel a szettel megvan a tökéletes magasság és kiváló úttartás is. A kerékjáratokban, elöl 18-as, hátul 20-as HRE felnik forognak és mögöttük, elöl, 6 dugattyús nyergek és 14"-os tárcsák, míg hátul, 4 dugattyús nyergek és 13"-os tárcsák lassítják az izomautót. 
 
Az utastérben is folytatódik a fekete-narancs kombó, viszont itt olyan, mintha szétfröcskölt volna a vér, (csak éppen narancs színben), ami nem meglepő, hiszen mégiscsak egy olyan szereplőről nevezték el a kocsit, aki kérdés nélkül használta a konyhakést, úgyhogy teljesen természetes, hogy a váltókar is egy kés markolatát idézi. Recaro ülésekben lehet élvezni az utazást, a sofőr pedig egyedi, háromküllős kormányt tekergethet, valamint egyedi műszerfalon ellenőrizheti a sebességet, ahol Myers néz vissza valamelyik sarokban. Persze egy digitális egység is beépítésre került és az utastérben úgy helyezték el a bukócsövet, hogy simán észrevehető, de nem válik tőle versenygéppé az egész beltér. A csomagtartó környékét is szépen kidolgozták. Letisztult felületek és itt is bőrrel húztak be pár dolgot, valamint a csövezés egy része töri meg a sima felületeket. 
 
Egyszerűen zseniális a végeredmény és Kevin Hart igazán büszke lehet új szerzeményére! Van még pár kép amit IDE KATTINTVA megtaláltok. Érdemes megnézni a teljes galériát!