Közeledik az AMTS és ezzel együtt mindig frissül a Carstyling adatbázis, már ami a User Autókat illeti. Ilyenkor nem csak frissítik a felhasználók az adatlapokat, de új autók is felkerülnek és ezek közül szoktam szemezgetni. Most Geri autóját választottam. A Civic-es nincs semmi túlzó vagy éppen megbotránkoztató megoldás és talán pont ezért tetszik, mivel nem erősíti a Honda tulaj sztereotípiát, sokkal inkább egy letisztult, hétköznapi használatra alkalmas autóról van szó, ami azért találkozón is megállja a helyét. Lássuk mitől más mint a többi! 

Az 1998-as 1.5 Vtec modell, 2018 óta van Geri tulajdonában. Eredetileg 114 lóerőt produkált, de egy K&N légszűrő valamint Tamás Dávid által épített egyedi kipufogórendszernek köszönhetően, ha kicsivel is, de valószínűleg erősebb lett a kis háromajtós, illetve azért van más módosítás is, de hivatalos mérésen nem volt az autó, így a tulaj nem is akar találgatni. Eibach rugók engedik közelebb a földhöz a Honda-t és Rota Slipstream felnik forognak a kerékjáratokban, 7x16 méretben, amikre 195/45-ös gumikat húztak. Az első tengelyen, 262-es VTI fékek lassítják az autót. 

A karosszériát Chargespeed első és Type-R hátsó toldat dobja fel és felkerült egy Type-R hátsó szárny is. A fényszórók belseje fekete és minimális sötétítés teszi izgalmasabbá az azúrkék autó elejét. Éjszaka alvázvilágítást lehet bekapcsolni, ami mostanában újra divatba jött. 

Az utastérben Subaru STI sportülésekben foglalhat helyet a sofőr és utasa, a szórakoztatásról pedig Pioneer fejegységből és Sony hangszórókból álló rendszer gondoskodik. 

Külön megemlíteném a motorháztető belsején található airbrush mintát. A Fuji hegy, egy torony és az elmaradhatatlan cseresznyefa látható, illetve ott  van még a lilára fújt szelepfedél és egyéb alkatrészek is. 

Az adatlapot IDE KATTINTVA találjátok! 

Ha szeretnél Te is szerepelni, írj egy üzenetet az oldalra vagy kommentben jelezd!