"Kellett egy munkásautó..." 
Így kezdődött Luis Chavez és a Nissan D21 Hardbody kapcsolata. (A népszerű pick up-nak elég sok megnevezése van, szinte minden földrészen máshogy nevezik, úgyhogy most maradjunk a D21-nél.) 
Szóval megvette az autót 2010-ben és nem is gondolt arra, hogy valaha teljesen át fogja építeni, úgyhogy arra használta, amire kitalálták annakidején. Aztán ahogy teltek a hónapok, csak sikerült ültetőrugókat találni hozzá, másik felniszettet és egy darabig elégedett is volt vele Luis, viszotn kilátogatott az első találkozóra vele és az ott látott dolgok elvarázsolták emberünket. Itt új embereket ismert meg és folyamatosan kerültek az új alkatrészek az autóba és az autó alá. Új felnik, átvariált beltér, majd 2015-ben kikönyökölt az egyik hajtókar és ekkor került képbe a motor cseréje. Az eredeti elképzelés egy 6 literes LS V8 beépítése volt, de a Tepaswaps munkatársai meggyőzték, hogy a Nissan-ba, Nissan motor kerüljön. Így költözött be egy SR20DET szív. 
Már egész jó volt minden, de Luis a gyorsulási versenyek felé kezdett kacsintgatni és oda bizony kevés volt ez a motor, úgyhogy megint szétborította a kocsit, kiszedte a motort és egy SR20VET platformot kezdett el átalakítani. 
 
A motor kovácsolt belsőt, új, erősített tengelyeket, portolt/polírozott hengerfejet és  Garret GTX3582R turbót kapott. Full Race leömlő, TSF Fabrication kipufogórendszer, JMD kipufogódob,  TiAl wasteget-ek és lefújószelepek, Speedfactory intercooler és hűtő szerepel még a listán, az üzemanyagellátásról pedig kettő darab AEM 450lph benzinpumpa, ID2000 injektorok gondoskodnak. A motorhoz 6 sebességes CD009 váltó csatlakozik Clutch Masters 850 Series kuplunggal és Mazworx váltóval pakolgathatjuk a fokozatokat. A teljesítmény 780 lóerő! 
 
Ekkora erőhöz illik rendes fékeket is felszerelni, ehhez pedig kétrészes Wilwood tárcsák 6 dugattyús nyergek kerültek felszerelésre, a tengelyek végein pedig Weld Racing felnik forognak, elöl 4,5x17, hátul 10x15 méretben, Mickey Thompson gumikkal szerelve. 
A futómű állítható, dupla Viking gátlókból,  Bell Tech laprugókból, egyedi TSF stabilizátorokból áll. Energy Suspension szilentek teszik még keményebbé az egészet és egyedi Eleven23 Motorsport csőváz garantálja, hogy ne tekeredjen el a karosszéria egy nagyobb gázadásra. A csövezés egyébként a teljes autón végigfut és a beltérben is megtaláljuk, ahol karbon műszerfal, Sparco Sprint ülések, sportkormány, Racequip biztonsági övek és digitális műszeregység található. 
 
Luis munkásautója rendesen átalakult és lehetetlen minden egyes módosítást felsorolni, úgyhogy inkább nézzétek meg a képeket IDE KATTINTVA! Azzal pedig nem árulok el nagy titkot, hogy a jövőben a mágikus 1000 lóerő elérése a cél, úgyhogy biztos lesz videó is a mérésről valahol! 





 

 

Forrás: Super Street