A SEMA tele volt őrült építésekkel és ezzel nem mondtam újat, mint ahogy azzal sem, hogy az egész Hoonigan stáb is kint volt abban  pár napban és vittek pár saját gépet is, köztük ezt a Chevrolet Camaro-t is. 

Egy projekt általában azzal kezdődik, hogy megtaláljuk a megfelelő alapot. Jelen esetben viszont kicsit másképp indult a történet. A Chevrolet megkereste a Hoonigan srácokat, hogy lenne egy új fejlesztésű motorjuk és belehajítanák valami autóba, hogy a Chevrolet standján pózolhassanak vele? A válasz természetesen igen volt és elkezdődött a kutatás az alap után. Mivel ez egy crate motor, ezért raklapon, bedobozolva kapták meg a 632 köbinches (10.3 literes) szívó V8-at, ami 1000 lóerő és 1187Nm nyomaték leadására képes! Ezután 3 hét alatt varázsolták be az 1988-as Chevy Camaro elejébe és ugyan, elméletileg, ez egy plug&play mutatvány kellett volna, hogy legyen, azért elég sok matek előzte meg a végleges beépítést, köztük egy próbamotor beépítése, ami méreteiben ugyanakkora mint a 632-es, így pedig sokkal könnyebben lehetett ki- és bedobálni a motort. A beépítés közben alaposan kipucolták a teljes kazánteret, egyedi paneleket gyárottak, bekerült egy versenyhűtő (így aztán lehet gumit füstölni egész este!) új generátor, vízpumpa és egy 4 sebességes Jerico "dog box" váltó, ami aztán erősített kuplunggal van szerelve és innen erősített kardánon keresztül jut el a hátsó hídhoz, ami szintén nem valami csenevész darab, az 1000 ló. Utóbbihoz egyébként alaposan át kellett tervezni a dolgokat és egyedi tartóbakoknak köszönhetően sikerült elérni azt, hogy rendesen le lehessen ültetni az autót. Mindezt 3 hét alatt! 

A gyári karosszéria valószínűleg fonott kalács mintára tekeredne egy keményebb rajt esetén, ezért elég sok helyen megerősítették a kasznit és az alvázat, de úgy, hogy az autó még mindig utcai használatra alkalmas és nem kell mászókán keresztül bejutni az utastérbe. A bodykit érdekessége, hogy teljes egészében 3D nyomtatással készült és a Streetfighter LA csapata segített az elkészülésében. A kerékjáratokban, korhű, egyedi gyártású American Racing D Window kerekek forognak 18-as méretben, elöl 255/40, hátul pedig 295/40 Nitto gumikkal szerelve. A felnik mögött 6 dugattyús Baer nyergek és 13"-os tárcsák próbálják meg lassítani a Camaro-t. 

Az utastérben folytatódik a fekete-piros színvilág. Recaro sportülések, piros biztonsági övek, egyedi műszerfal, digitális műszeregység, Nardi kormány, de ami igazán érdekes, az az egyedi középbox alumíniumból, karbon kiegészítőkkel. Karbonnal az ajtópaneleknél is találkozunk, ahol a Hoonigan kulcstartókból átalakított behúzókkal ránthatjuk magunkra az ajtókat. 

A SEMA Show-n nem volt 100%os állapotban az autó, de most tökéletesen használható, úgyhogy lehet fogjuk látni különböző módon használva ezt a big block Camaro-t!