Az amatőr és profi pályanapok, time attack futamok megmuttaták az utóbbi időben, hogy tulajdonképpen bármivel rajthoz lehet állni és még akár sikeres is lehet vele az ember. Persze kérdés, hogy kinek mi számít sikernek, de én úgy gondolom, ha már saját magunkat le tudjuk győzni és egyre jobb időket tudunk autózni, akkor már jó úton haladunk. 
 
Japánban is sokan vannak rákattanva erre a sportra és ott annyival könnyebb a helyzet, hogy több pálya is rendelkezésükre áll. A felhozatal is elég színes szokott lenni. Könnyedén megtaláljuk a több száz lóerős versenygépet és kisebb költségvetésből épült, nem túl erős Kei autókat is. A lényeg az élvezeten van! 
 
A képeken látható Suzuki Swift sem tartozik a legdrágább versenyautók közé, mégis nagyon jó időket autóznak vele. A "Mi autónk" természetesen Japánban is nagyon népszerű és ez annak is köszönhető, hogy manuális váltóval is forgalmazzák őket. 
 
Kezdjük a motornál, ami egy M16A, alapból 1.6 literes, pörgős, 4 hengeres szívómotor, 125 lóerővel, amire ráaggattak egy turbót és így mindjárt kétszer akkora teljesítményt sikerült elérni. Természetesen ez kevés a jobb időeredményhez, ezért Yokohama Advan A052 gumik figyelnek az Enkei RPF felniken, amik szélesebbek mint a gyári felnik, ezért elöl utángyártott, szélesebb és szellőzőkkel ellátott darabok, hátul pedig szélesítések kerültek felszerelésre. A felnik mögött Wilwood fékek gondoskodnak a biztos megállásról . Az utastér is spártai, ahogy egy versenyautóhoz illik. Bukócső, 1 darab Recaro versenyülés és Takata biztonsági övek szerepelnek a listán. Hátul diffúzort és állítható GT szárnyat találunk, mivel a leszorítóerő is fontos szempont egy ilyen autó esetében. 
 
Az 1:03.224-es idő pedig igen jónak számít, főleg annak tudatában, hogy komolyabb és erősebb autókkal sem mennek sokkal jobbat. További képeket IDE KATTINTVA találtok!