A '90-es évek végén egy jól menő üzletember/cégvezető számára kötelező tartozék volt egy különleges sportautó, na de mi lehetett az ideális választás? Persze elég hosszú listát lehetne összeállítani, viszont egy biztos nem maradna le: A Porsche 911 Turbo, amivel nincs is gond, de akár egy középvezetőnek is lehetett olyan. Éppen ezért kellett valami olyan ami hasonló, de mégis jobb, erősebb, különlegesebb. 
 
A megoldás: Gemballa GTR 600 
 
A GTR 600 egy 993 Turbo alapra épített különlegesség. Jelen esetben az eredeti modell egy kék (Midnight Blue) 993 Turbo volt és ebből varázsoltak GTR 600 Le Mans Turbo-t. Ez pedig egy igazán félelmetes autó volt akkoriban, konkrétan egy csomó pénzért vehettünk magunknak egy olyan sportautót, amiből remegő térdekkel lehetett kiszállni. 
 
A 3,6 literes motor erősebb hajtórudakat, dugattyúkat, tömítést, más tengelyeket és sokkal erősebb szelepeket, illetve kettő darab KKK turbót. A kipufogórendszeren és a szívó oldalon is variáltak kicsit, de nem szabad kifelejteni a létező legnagyobb méretű intercoolert, amit Porsche-ba szerelhettek akkoriban. A köztes hűtő méretét mi sem jelzi jobban, hogy a GT2 motorháztetejét kellett felszerelni, mert a gyári változat alatt nem fért el. Az eredmény? 610 lóerő, 720Nm, 3,7 másodperces 0-100 és 325 km/h-s végsebesség. Összkerékhajtás gondoskodik arról, hogy használható legyen az autó hétköznap is. 
 
A képeken látható Porsche története úgy kezdődik, hogy az eredeti tulaj csináltatott magának egy 570 BiTurbo változatot és annyira tetszett neki az élmény, hogy egy év múlva megkérte a Gemballa-t, hogy készítsék el neki a leggyorsabb 993-at ami létezik, pénz nem számít alapon. erre pedig ki tudna nemet mondani, úgyhogy 18 hónappal és 250.000 dollárral később megszületett ez az ezüst példány. 
 
A legfeltűnőbb változtatás a lapos, Le Mans Spec orr, a kevlár szélesítések (GT2 RSR), az óriási hátsó szárny. A csomagtérajtó és az ajtók is Aramid szálból készültek és a üvegek helyett plexit használtak. Az első lökhárító "verseny" változat, a küszöbök pedig légbeömlőket kaptak, hogy jobban hűtsék a fékeket. A kerékjáratokban többrészes BBS Motorsport felnik forognak, 9,5x18 és 11x18 méretben. Mögöttük, elöl, 8 dugattyús Brembo nyergek és 380-as tárcsák, hátul pedig szintén Brembo nyergek és 345-ös tárcsák lassítják az autót. A futóműnél állítható H&R volt a megrendelő választása és erősebb stabilizátorok is beszerelésre kerültek. 
 
Az utastérben a luxus és sportosság egyvelegét fedezhetjük fel. Karbon és kék/ezüst bőr borít mindent. Az óracsoport ezüst számlapokat kapott, de körülötte karbont találunk, a kormány felső része karbon, alul Porsche ezüst bőr és ahol a legtöbbet fogjuk, ott fekete, perforált bőr található. A Gemballa bukócső karbon borítást kapott és karbon a kézifékkar is. Külön érdekesség, hogy a szórakoztatásról sem feledkeztek meg és audio rendszer is maradt a kocsiban, így pedig még komfortosabb lehet az utazás. 
 
Nagyon sok apró részlet van még, amit csak képeken lehet észrevenni, úgyhogy KATT IDE! 





 

 

Forrás: Speedhunters