1980 Le Mans. A Porsche 924 szépen szerepelt, úgyhogy ennek örömére, 1981-ben újra rajthoz álltak a Circuit de La Sarthe-n kettő darab GTR és egy GTP (nagyobb motorral szerelt változat, ezáltal erősebb is) változattal. Még ebben az évben készítettek 17 darab 924 Carrera GTR modellt, ami a tulajdonképpen egy lebutított versenyautó a megrendelők számára. 
A képeken pedig egy ilyet láthattok, amit a Nostalgic 2days kiállításon lehetett megnézni közelebbről. 
 
Az Auto Roman tulajdonában van az autó és a cég klasszikus autókkal foglalkozik, legyen szó ritkaságokról, versenyautókról vagy éppen különlegesebb gépekről. Ezeket beszerzik, felújítják, de akár csak sima karbantartásokat is vállalnak. A cég mögött álló Moroi-san például egy Vern Schuppan 962 boldog tulaja és utcán is használja ha a kedve úgy tartja. ITT TALÁLTOK egy videót is. 
 
Az autón rengeteg érdekes részlet található, mint például az első lökhárító és azon a légbeömlők, de nyílásokból akad máshol is bőven. Az oldalt kivezetett kipufogó egy ilyen autónál nem számít meglepő megoldásnak, de itt mondjuk konkrétan az ajtó közepénél vezették ki. Az autó fehér, de mégis vannak árnyalatbeli különbségek, ez pedig annak köszönhető, hogy alumínium és üvegszál elemekből épül fel a karosszéria. A szélesítések is érdekes formájúak, kicsit szögletesek, kicsit gömbölydedek, de igazából a '80-as évek elején járunk, amikor még ez teljesen megszokott volt. A kerékjáratokban 16-os BBS felnik forognak és ezekre 290-es Dunlop slick gumikat húztak. A felnik közepe a szokásos "pókhálós" (mesh) mintával büszkélkednek, de ezt a turbofan-ok miatt nem látni, egyedül a központi csavaros megoldás maradt látható. Szintén nem látszanak a fékek, amik eredetileg a 935-höz készültek, de itt is megállták a helyüket. 
 
A magas hátsó rész látni engedni az üzemanyagcellát és a beépített emelőrendszer egyes elemeit. A hátsó ajtóban már nem üveg, hanem Perspex plexi található, ami nagyon könnyű anyag és egy versenyautó esetében minden gramm számít. Klasszik módon, gumi lefogatók tartják a hátsó ajtót. A plexin keresztül bepillantást nyerünk a beltérbe, ahol a komplett bukócső tűnik fel elsőre, de ott vannak az üzemanyagbetöltő nyílások is, ráadásul mindkét oldalon feltölthetjük az autót. Az utastér egyébként spártai, pont ahogy egy versenyautóhoz illik. A legszükségesebb műszerek, egy kormány és egy versenyülés található bent. 
 
Ennek az autónak viszont az a legnagyobb különlegessége, hogy SOHA nem használták versenypályán. Igen, tudom. Milyen versenyautó az, amit nem küldtek fel pályára?! Nos, ezt fel kell dolgozni, mást nem tudok rá mondani, mindenesetre az értékét ez határozza meg és tavaly több mint  400.000 dollárért kelt el egy másik olyan 924 Carrera GTR, amivel nem mentek pályára. Szóval, jelen esetben, ez adja meg a különlegességét ennek a modellnek és ettől lesz gyűjtői álom ez a modell. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters