A 2020-as Ford Explorer St a duplaturbós 3 literes V6 motorjával már gyárilag sem egy rossz kocsi, mivel 5,5 másodperces 0-100-at tud ami azért egy 2 tonnás, összkerekes családi autótól nem rossz teljesítmény! Azonban mindig lesznek olyanok, akiknek nem elég a gyári, ezért kicsit jobban belenyúlnak a technikába. 
 
Kevin nem akarta teljesen szétbombázni az autót, viszont senki sem szült neki, hogy ésszel kezdje el tuningolni a motort, mert hamar pénztemetővé válik a projekt. 
Kezdetben csak 100 lóerőt akart hozzáadni a meglévőhöz a tulaj, ami egyébként meglepően könnyen ment és itt indult el a lavina. Annyi probléma volt csak, hogy nem voltak direkt ehhez a típushoz gyártott kiegészítők, ezért egyedi alkatrészeket is le kellett gyártatni. Ebben volt segítségére a FenFabrication, akik a kipufogórendszert megalkották. Nagyobb turbók, erősebb wastegate-ek, új szívósor, nagyobb intercooler, új injektorok és némi programozás után 657 lóerőt mértek keréken, ami főtengelyen mérve annyit tesz, hogy körülbelül 820 lóerőt produkál a 3 literes V6. 
 
Jól hangzik? Akkor nézzük meg, hogy mit jelent ez versenypályán! 
Nos, a családi, ezzel a szettel, 10.9 másodperc alatt tudja le a negyed mérföldes távot, amivel olyan területre tévedt az SUV, mint a McLaren Senna (10s) vagy éppen a Bugatti Chiron (9.9s) 
A megállásról 8 dugattyús nyergekkel szerelt fékek gondoskodnak és ami a legjobb az egészben, hogy az autó minden extrája működik és tökéletesen alkalmas arra, hogy a családdal kirándulni induljunk a hétvégi futam után. Persze Kevin itt nem akar megállni. A következő cél az 1100 lóerő elérése, amivel aztán már tényleg borsot lehet törni a "nagyok" orra alá!