Nem is olyan régen már volt cikk egy hazai 86C Polo-ról, ami szintén egyedi elképzelések szerint épült. (Ha kimaradt volna, akkor IDE KATTINTVA pótolhatjátok!) Most viszont itt van egy kicsit más stílusú építés, amit az idei Ultimate Dubs show-n lehetett látni. Tomiéhoz képest ez sokkal inkább motorsportosabb, de erről majd később. 
 
A második generációs Polo eléggé megosztó volt a megjelenésekor és a VW rajongók nem teljesen értették, hogy mi is volt a cél ezzel a modellel. Azt nem mondom, hogy kimondottan szép lenne gyári állapotában, de Alex Lambert autója is kiváló példa arra, hogy nem létezik rossz alap, inkább kevés embernek van meg az a képessége, hogy kevésbé népszerű típusból, dögös gépet hozzon össze. Márpedig ez a Polo dögös, nem is akármennyire! 
 
Kezdjük a színnel. A candy red valami eszméletlenül jól áll a doboz formájú kisautónak, de közben kiemeli az olyan módosításokat mint például a kiszélesített sárvédőíveket, amik alá 8,5x13 és 9x13 méretű Image HT felniket szuszakoltak be. A pirossal remek kontrasztot képez a fekete Auto-Plas "nelásskirács, ami nem csak remek választás, de tökéletesen korhű kiegészítő. Kicsit modernebb vagy inkább sportosabb elemnek számítanak a karbon visszapillantók a Porsche kilincsek pedig kötelező darabok egy ilyen építés esetében. 
 
Mivel a motorháztető le volt kapva a kiállítás ideje alatt, alaposabban be lehetett nézni a fekete motortérbe, ahol egy 1,4 literes G40 figyelt. Természetesen ez sem volt érintetlen! Jabba Stage 4 feltöltő, nagyobb fojtószelep, új kipufogórendszer, PSD vezérműtengely, nagyszelepes hengerfej, G60 injektorok, kovácsolt dugattyúk a főbb módosítások, amiknek köszönhetően 192 lóerőt tud leadni a motor. 1.4-es szívtől nem is rossz, ugye? 
A futómű levegős és Mk1 illetve Mk3 Golf alkatrészekből áll össze. Aki képben, annak ismerős megoldások ezek. 
 
Az utastér talán még izgalmasabb mint a külső. A kormány és tulajdonképpen minden felület velúr borítást kapott. Kettő darab Cobra Evolution Pro ülésben lehet helyet foglalni és SCHROTH övek szorítják bele a sofőrt és utasát. A gyári óracsoport helyett ETB DigiDash 2 digitális műszer ad visszajelzést a vezetőnek és még AEM Failsafe benzin/levegő keverékmérő műszer is helyet kapott. Az eloxált taposók és pedálok nem annyira feltűnő elemek, de mindenképpen meg kell említeni ezeket is. Tovább haladva a fekete bukócső és a hátul elhelyezett verseny üzemanyag tank hívja fel magára figyelmet, amiből utóbbi azért is különleges, mert az oldalsó ablakon kapott helyet a betöltőnyílás. 
 
Van benne erő, makulátlan a megjelenése és olyan megoldásokkal van tele, amihez hosszasan és alaposan kell körbejárni az autót. Alex szépen összerakta a Polo-t és igazán büszke lehet rá. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters