Tegnap már felvezettem, hogy az eredetileg Volkswagen modellekről szóló, Dubber életérzést tökéletesen átadó Ultimate Dubs, mára sokkal színesebb és több olyan márkát felvonultató eseménnyé nőtte ki magát, amire még szélesebb körben érdeklődnek az emberek és ezáltal a látogatottság, évről-évre növekszik. Tegnap egy Porsche volt bemutatva, ma pedig egy Mercedes van porondon. 
 
A képeken látható SL, vagy ha jobban tetszik R129, tökéletes példa a "a kevesebb néha több" frázisra. Ugyanis nagyon letisztult, típusidegen megoldásoktól mentes, viszont egy olyan autó, ami mellett lehetetlen szó nélkül elmenni. Legalábbis első ránézésre biztosan a megjelenése ejti rabul a szemeket. Azonban aki képben a különleges SL kiadásokkal, tuti, hogy nyálcsorgatva közelíti meg ezt a kocsit, mivel ez a 300SL  40. évfordulójára készült kiadás, amiból mindössze 75 darabot gyártottak. A Vario Designo Metallic Blue/Green fantázianévre hallgató szín, a Nappa bőrbelső és a 6 küllős EVO II felnik teszik az SL320-at különlegessé, amit Harry Pippard még tovább tudott fokozni. 
 
Alapból nem szeretünk hozzányúlni limitált kiadású modellekhez, mivel könnyen lehet az értékét csökkenteni, egy elbaltázott lépéssel, de Harry ezt a feladatot tökéletesen megoldotta. Először is fogta a 17-es 190E 2.5-16 EVO II felniket, szétvágta és háromrészes ékszereket építtetett belőlük. Ezután beépítésre került az egyedi levegős rendszer, Airlift Performance vezérlővel és a Bilstein/Intermotive gátlókra épített szett, tökéletesen leengedi a kasznit és a fitment érdekében állítható lengőkarokat valamint állítható toronycsapágyakat szereltek be. 
 
Oké, nincs kisregény és nincsenek meghökkentő megoldások, de ne felejtsük el, hogy maga az alap sem tartozik a tömegcikkek közé, ebben az állapotban pedig az egyetlen talán a világon! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters