Hihetetlen, hogy mekkora fordulatot tudnak venni a dolgok! "Pár" évvel ezelőtt még a driftpályán írták le a hazai versenyzők is a még ép példányokat, ma már pedig az is nagyon szerencsésnek mondhatja magát, aki közelről láthat ilyet, aki vezethet egyet az már tényleg a sors kegyeltje, de igazán különlegesnek csak az érezheti magát, aki birtokol egyet. Az E30 M3 minden BMW fanatikus álomautója. Unikornis, ami elérhetetlen. 
 
Ray Almendralejo azon kevesek közé tartozik, aki felnyitva a garázskaput, ezzel a fehér csodával találja szembe magát, viszont, csak hogy még jobban irigykedhessünk, ha Ray kicsit balra néz, akkor egy Dinan E92 M3  S3-R modellt (4,6 literes motorral szerelt különleges kiadás) és egy M4 CS is ott "rontja a levegőt". Ebből pedig egyesen következik, hogy ray M3 függő forma. (Szar lehet neki, tényleg...) 
 
Azt gondolná az ember, hogy ezt így nehéz fokozni, de nézzük meg jobban ezt a fehér szépséget! 
Az autó teljes fényezést kapott és Alpine fehér színben pompázik. Evo 2 toldat, "mosolygós" Bosch lámpák, az európai modell hűtőrácsai, Sport Evo hátsó szárny és BMW Motorsport emblémák kerültek felszerelésre. A kerékjáratokat BBS E50 magnézium felnik töltik ki, 8 és 9x17 méretben, 215/40 és 235/40 méretű Yokohama S Drive gumikkal szerelve. Mögöttük a Sport Evo fékek lassítják az autót. (Az első tengelyen.) Mivel a megfelelő úttartás és a magasság is fontos volt, ezért egyedi, Moton állítható futóművet szereltek az autó alá. 
 
A 2.5 literes, 4 hengeres S14 motor, gyári, BMW Sport Evolution 2.5-ös főtengelyt, kovácsolt CP dugattyúkat, S14 Stage 2 hengerfejet, 284/276° Schrick vezérműtengelyeket, Sport Evo befecskendezőket, Turner Motorsport chip-et kapott, de ami igazán hozzáad a dolgokhoz, az az Alpha N karbon airbox, ami a DTM autókból ismerős hangorkánért felelős. Persze meg kell említeni a Sport Evo leömlőket, a Supersprint Race csövet középen és a Sport Evo hátsó dobot is. 
Ezzel a szettel olyan 270 lóerőt tud produkálni az autó, ami mai viszonylatban nem számít kiemelkedőnek, de ne feledjük, hogy ez a '80-as évek végén elég erősnek számított, főleg utcára és szerintem ma is jót lehet autózni vele pályakörülmények között. 
 
A végére már csak a beltér maradt. Sport Evo kormány szarvasbőrrel, Sport Evo Recaro SRD ülések, Sport Evo váltógomb és biztonsági övek és Sport Evo lábpihentető szerepel a listán. Ezek gyári kiegészítők, de nélkülük nem lenne teljes az autó. 
 
Ray szerencsés ember és nem elég, hogy pénze, de ízlése is van. Nyilván nem Ő rakta rendbe a kocsit és szerelte éjjelenként, de kit érdekel, ha ennyire tökéletes a végeredmény?! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car