A Mecum árverésen (természetesen Amerikában) valakinek lehetősége lesz hozzájutni egy igazi ritkasághoz, a képeken látható 1969-es Dodge Charger Daytona modellhez. 
 
Mitől olyan különleges ez az autó? Ebből összesen 70 darabot gyártottak, 426-os (7 literes) Hemi motorral szerelték őket és mindössze 22 darab kapta meg az A833-as, 4 sebességes manuális váltót. A motor teljesítménye 425 lóerő és olyan finomságokat szereltek rá, mint a Carter AFB (aluminium 4 barrel) karburátor, vagy az N51 Max Cooling csomag, ami a megfelelő hűtést biztosítja egy óriási hűtővel és közel 18 centis ventivel valamint a szervokormány is kapott némi hűtést. 
Az ultraritka Super Trak Pak csomag csak a 440/426 modellekhez volt elérhető, amik a már fent melített 4 sebességes váltóval voltak szerelve és ezek a gépek Dana 60 hátsó hidat kaptak, Sure Grip sperrdiffivel és 4.10 áttétellel. 
 
Azonban ez még semmi! Ugyanis a különleges F8 sötét zöld metál fényezés, a színben passzoló lemezfelnik és a fekete hátsó szárny látványa magára vonz minden tekintetet, ha pedig kinyitjuk az ajtót, tovább folytatódik a zöldhullám a C6G kódjelű, zöld ülésekkel, ajtókárpitokkal, műszerfallal, amit a C16 fabetétek, fakormány tör meg kissé. Az autót egyébként elektromos ablakokkal, teljesen állítható ülésekkel, sötétített üvegekkel, elektromos visszapillantó tükörrel, 8 sávos AM rádióval szerelték és az extra listán szerepel a zárható tanksapka és az A01 világítás csomag is, ezzel pedig az egyik legjobban felszerelt modellek közé tartozik és válik még különlegesebbé. Az autót néhány éve újították fel szakszerűen úgy, hogy az eredeti karosszéria elemeket megtartották. 
 
A Daytona egyébként homologizációs célból építették, hogy a Dodge indulhasson a NASCAR futamokon és a dolog érdekessége, hogy a jellegzetes orrkúp valamint a hátsó szárny annyira jól teljesített, hogy gyorsan ki is tiltották a versenyekről a típust, de előtte azért még bezsebeltek pár győzelmet az autóval. 
 
A képeken szereplő gépre a Mecum Indy árverésen lehet majd licitálni, ami mondjuk kis hazánk lakóit nem érinti, de IDE KATTINTVA megnézhettek több képet róla.