Mint ahogy arról már Quad beszámolt, az idei Euro Madness-t rendesen tönkretette az időjárás, viszont még ez sem tudott eltántorítani néhány fanatikus arcot, hogy kiguruljon Tökölre. A hideg szelet és esőzést ki lehetett bírni röhögés nélkül, de ettől függetlenül jó volt a hangulat egész nap. A legnagyobb meglepetést viszont az okozta, hogy elég messziről érkeztek autók a rendezvényre, ráadásul elég komoly, Tökölön nem látott gépek. Ilyen volt Ferenc Golfja is. 
 
A hetedik generációs kombi (variant) nincs túlgondolva, de aki ért hozzá, az egyből észreveszi a különbségeket, főleg azt, hogy ez bizony nem egy sima TDI modell, hanem egy R változat és nem csak optikailag. Úgyhogy van egy nagyjából 300 lóerős puttonyos, 6 sebességes DSG váltóval, amivel elmehetünk az IKEA-ba is vásárolgatni. Sokan itt megállnának, de Feri nem ezt a vonalat választotta, hanem inkább eltüntette a feliratokat, az első díszrácsról a jelet és a géptetőt is az új fronthoz igazította. Feldobott 3 centivel szélesebb, Mücke sárvédőket, pár Maxton Design toldatot, az összes króm díszlécet, tetősínt feketére fújta és mindjárt sokkal morcosabb megjelenést kapott az autó. Ezután beépítésre került a levegős futómű, ami aztán szépen ráengedi a kasznit a 9x20 méretű Bentley felnikre, amik tökéletesen állnak az autónak. A gyári teljesítmény nem rossz, de Ferenc itt is variált kicsit, úgyhogy az új szoftvernek köszönhetően, már nagyjából 360-370 lóerő szabadul rá a kerekekre. Az utastérben tökéletesen megfelelő az R felszereltség, de azért bekerült néhány karbon kiegészítő, valamint a kormány is szénszálas kezelést kapott és nem szabad kifelejteni a digitális kijelzőt a felső karimában. A csomagtérben egyszerű beépítést találunk, de ez még változni fog a jövőben, úgyhogy arról igazán jó képek majd akkor fognak készülni. 
 
Az Euro Madness találkozón ez az autó is benne volt a TOP10-ben, ami egyáltalán nem meglepő. Reméljük, normálisabb időjárási körülmények között is látjuk majd idén! 
 
Fotókért köszönet: EvuGaben Photo