A tavalyi SEMA Show-n fotózta körbe Lamboboy ezt a 280Z-t. Ezt a modellt is elérte a hype és manapság nem csak ritka, de rohadt drága is egy ilyen klasszikus, de mitől is ne lenne népszerű? Hosszú orrú kupé, hátul hajt és rengeteg kiegészítő kapható hozzá a mai napig. 
Az autó tulaj Oscar Arias számára nem csak egy átlagos projektautó, hiszen Arias igazi Z rajongó. Olyannyira, hogy a Zociety és Zakustech oldalak/cégek egyik tulaja is. 
 
Arias 2014-ben vásárolta az autót, ami akkor teljesen gyári állapotban 90.000 mérfölddel az órájában kiváló alap volt. Annyira gyári volt, hogy mindene megvolt, amit a gyárból kigurulva megkapott. Például az eredeti szerelőtáska és szerszámok is megvoltak a kocsihoz. Azonban Arias nem gondolta, hogy érintetlenül fogja hagyni a Z-t. Pár hét múlva lekapta a gyári lökhárítókat elölről-hátulról és beszerelt egy állítható futóművet. Le is tekerte rendesen, de aztán hamar rájött, hogy nem fogja tudni normálisan használni, ezért a levegős rendszer telepítésén kezdett el gondolkodni. Jelenleg FEAL állítható szettre épített Airlift Performance levegős rendszer engedi közelebb a földhöz a kupét. Zakustech stabilizátorokkal és Techno Toy tuning szilentekkel kiegészítve. Így már tökéletesen rá lehet engedni az SSR Jilba Racing felnikre a kasznit. Apropó felnik! Ezek a klasszikus JDM darabok elöl 11.5, hátul 12,5 szélesek és 15" az átmérőjük, illetve 195/50 és 205/50-es Federal RS-RR gumikat durrantottak rájuk. A görgők mögött pedig, elöl, 4 dugattyús Wilwood nyergek, betétek,R1 Concept tárcsák lassítják a Z-t.
 
Kellett is a nagyobb és erősebb fék, mivel az L28ET motor, amit APEX Engineering bakok tartanak, kapott egy Garrett turbót, Protunerz szívócsonkot, MS3X vezérlőt, HKS lefújószelepet, Tial wastegate-et, egyedi intercooler csövezést, kipufogórendszert. Az eredmény 230 lóerő, ami 280ZX, 5 sebességes váltón keresztül érkezik meg a hátsó kerekekhez. 
 
A karosszéria Liberty Walk kezelést kapott, de ehhez Arias-nak szüksége volt egy kis segítségre, úgyhogy megkérte egy japán barátját, hogy győzze meg Kato san-t. Végül hozzájutott a készlethez, ami csak kevés Z tulajnak adatott meg eddig, mivel hivatalosan még nem került forgalomba a készlet. Felkerült még egy háromrészes hátsó szárny és a küszöbök is, illetve hátul, a Pantera-ra jellemző hátsó ajtó, plexivel. Végül az egészet INOZETEK fóliával húzták be. 
Az utastérben Recaro "confetti" ülések, Sparco biztonsági övek, Izumi kormány, Griprad váltógomb, Zakustech bukócső és Speedhut műszerek jelentik a változást. 
 
Arias célja egy modernebb technikával szerelt, klasszik megjelenésű, Kaido Racer beütéssel rendelkező gép megalkotás volt a cél. Azt gondolom, hogy sikerült megvalósítani. Tökéletes munka!