Az Euro Madness-ről mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy kellemes időjárás mellett, elképesztő tömegben kellett nézegetni az autókat. Szabadtéri rendezvény és az eső rendesen elrontotta az egészet, viszont volt pozitívum is! Olyan klassz autók gurultak ki, amiket eddig kiállításokon lehetett megcsodálni, viszont a cikkem alanya, nem egy széltől is megóvott showcar, hanem egy retro járgány, ami az idősebbekben kellemes(?) emlékeket ébresztenek, a fiatalabbak pedig amúgy is gerjednek az old school gépekre, úgyhogy számukra mindenképp izgalmas látvány. Az meg már csak hab a tortán, hogy bele van préselve a betonba, FIXEN!

 

"2019-ben amikor megszereztem a jogosítványomat elkezdtem nézelődni, hogy mégis milyen autót kellene venni. Nem igazán gondolkoztam kispolszkiban, mivel inkább japán autó párti vagyok, ezért elsősorban Hondákat nézegettem, de igazából egy idő után már minden szóba jöhetett. Majdnem sikerült is megvenni egy 4 ajtós 5 gen Civic-et, megbeszéltünk egy pénteki napot, hogy elmennénk megnézni, de amikor felhívtam jött a szomorú hír, hogy már elkelt az autó. Onnantól igazából annyira nem voltak olyan Civic-ek amiket megérte volna megvenni ezért elkezdtem nézni más fajta autókat is.
Na nekünk ugye régen volt a családban több kispolszki is, ezért édesapám felhozta az ötletet, hogy jó lesz az nekem első autónak. El is kezdtem nézelődni. Nekem leginkább a régebbi típusok tetszettek, kis műszerfal, kis kopoltyú, karos indítás és króm lökhárítók, viszont ilyen akkoriban emberi áron nem igazán volt eladó és fater is próbált róla lebeszélni, mivel semmiben nem jobbak az újabbaknál ő szerinte.
Megnéztünk vagy 3 autót és sajnos rá kellett jönnünk, hogy az elsőt kellett volna megvenni, mivel az volt a legjobb állapotban, de sajnos addigra elvitték azt is és mivel akkor már tudtam, hogy az autó nem fog gyári maradni arra jutottunk, hogy nem is baj mivel kár lett volna azt elkezdeni faragni. Pár hónap keresgélés után viszont sikerült megvenni egy kis faluból Gyöngyöstől pár km-re, ezt az 1989-es Polski Fiat 126p 650E-t. Természetesen már nagyműszerfal, nagykopoltyú, kulcsos indítás és műanyag lökhárítók, de abból se az első változat volt, tehát sikerült egy teljesen más kispolszkit megvenni mint akartam. Egy öreg bácsi használta boltba járásra és ha jól tudom 1991 óta volt a tulajdonában, tehát én vagyok 3. gazdája a kisautónak.
Amint elkezdtünk kicsit jobban belemerülni a dolgokba rá kellett jönnünk, hogy sajnos elég sok mindent magának csinált az autón a bácsi, tehát a zöld-sárga szalagban, össze-vissza kábelezésben és egyéb okosságokban nem volt hiány. Sajnos 2020 februárjában sikerült elütnöm vele egy szarvast miközben vittem a pizzát. Szerencsére nem lett nagy baj, a szélvédő és a csomi ajtó kapott, azokat gyorsan cseréltük és másnap ugyanúgy ment tovább az autó. Onnantól egy pár hónapot használtam még úgy az autót és akkoriban kapta meg az első pár kagyló ülést, egy nagyon minimális ültetést, egy nelásskirácsot, ducktailt és egy Rial mesh felniszettet. Mivel az autó színe nem volt túl egységes és 1-2 helyen volt rozsda is úgy döntöttünk, hogy elvisszük lakatolni és kap egy normális színt is, akkor tűntek el oldalról a díszlécek és kapta meg a tavaly használt szürke-sárga színt is. Miután 2021 márciusában a fényező barátomtól visszakerült az autó, úgy döntöttem, hogy az a magasság ami az előző évben volt az nem elég alacsony, úgyhogy akkor kapott rövidebb gátlókat előre, egy másik laprugót, nagypolszki fékcsöveket (mert annyira leült az autó, hogy a gyári megtört és állandóan fogott a fék), hátul a gyári 21cm-es rugók helyett 17cm-esek kerültek bele. A kispolszkik ugye 4 dobfékkel vannak szerelve gyárilag amik sajnos inkább csak lassulást tudnak bemutatni mintsem megállást hiába 600kg az autó, ezért előre Cinquecento tárcsafék került. Felszereltünk még bambino hátsó lámpákat, régebbi fajta műanyag lökhárítókat és BBS Mahle felniket, illetve a beltérben is történt változás, piros Bride kagylóülés váltotta az akkori fekete OMP-ket, citromsárga biztonsági övet kapott és a gyári szürke szőnyeg helyett a gyerekszőnyeget. Nagyjából akkoriban ismertem meg Bálintot, elkezdtünk a 2 Polskival találkozókra járni. Ha jól emlékszem a 31. Parkoló Parádé volt az első amikor a 2 autó együtt megjelent valahol. Nekem abban az évben az autó napi használatban volt, rengeteget mentem vele, aztán augusztusban volt egy Polszkis találkozó és sajnos odafele menet elvették a forgalmi engedélyt illegális átalakítás miatt, de mivel tudtam, hogy ez benne van annyira nem érdekelt. Úgy voltam vele, hogy elvisszük műszakira és mehet tovább az autó, ez sajnos azóta se történt meg, de mivel még abban a hónapban egy nagy álmom teljesült azáltal, hogy az autót kiállíthattam az AMTS-n úgy döntöttem, hogy tovább fog épülni az autó, és 2022 januárjában ismét a lakatoshoz vezetett az utunk.
Lecseréltük a homlokfalat, mivel sajnos a lökhárító befogató helyénél meg volt nyomja és ferdén állt, ez pedig engem eszméletlenül zavart. Sikerült beszereznem egy sokrácsos motorháztetőt ami elég gyatra állapotban volt, ezértkicsit helyre kellett pofozni. Jött az ötlet, mivel most megint 3 elemnek teljesen más a színe mint az autónak, kapjon egy másik színt. Ez lett a mostani lazacsárga szín vagy "csillagpatrik", kinek hogy tetszik.
Egyre több autón jelent meg a bambino lámpa itthon, ezért úgy döntöttem, hogy másfajtát keresek, akkor esett a választás ezekre a clear hátsó búrákra, ezekből is igazából amit szerettem volna az az újabb fajta mivel az egy kicsit máshogy van kialakítva, de itthon sajnos szinte nem is léteznek és  a régebbi fajtából sincs sok. Ezek mellé kapott teljesen átlátszó indexbúrákat előre és oldalra is. Idén is másik kereken gurul az autó, a tavalyi 6x13 BBS-t most egy szélesített Lada felni váltotta 7x13 és 7.5x13 méretben 145/60-as gumikkal, a futóművet  betőcsavaroztuk és így kapta meg ezeket a tüskés kerékanyákat is. Az ültetést, mint kiderült annyira nem szerette a váltóm, sajnos elrepedt szóval most egy felújított váltó megy az autó alá viszont a hardyt és a menesztőt most egy gömbcsukló készlet váltja ki, elsősorban az ültetés miatt, de a kihajtás is stabilabb akár erősebb motornál is.
A motor környékén igazából egyenlőre nincs változtatás, ugyanaz a 650ccm-es 24 lóerős "erőgép" hajtja a szekeret, csupán egy Michael féle kipufogó van rajta, hogy ne legyen annyira csörgős hangja.
Nyár elején fog érkezni még az autóhoz egy két tartozék, de hamarosan egy kétrészes karbon ducktail is készülni fog hozzá. Rengeteg terv van még az autóval, amik közé tartozik a laprugós futómű lecserélése, nagypolszki féket szeretnék körbe, a belteret pedig jó lenne még idén befejezni és a motorral is illene valamit kezdeni."

Köszönöm Benjamin ezt a részletes leírást! Bárhogy is alakul, mindig üde színfoltja lesz ez a kispók a találkozóknak!

 

Képekért köszönet:
Csermak Automotive - EvuGaben Photo - D4ncs0 Photography