A North-East Company-t nem hiszem, hogy különösebben be kéne mutatni. Egy vidám baráti társaság, szép és igényes autókkal, rendezvényeik pedig mindig jó hangulatú összejövetelek, valamint az ország nagyobb találkozóin is felbukkannak, színesítve ezzel az adott eseményt. 
 
Egyik tagjuk Keró (Kereszti József) egy igazán szép EOS tulaja, ami eddig is feltűnő volt, azonban az idei szett talán még durvább! 
 
"Szeretett, nagy becsben tartott 2007-es évjáratú 3.2 V6-os VW Eos-om 2016. november 25-én jött Németországból és 2017 január végén lett magyar rendszámos.
Első évben kapott egy H&R állítható futóművet és a hűtőrács króm betéte színre lett fújva amiről a rendszámtábla tartót is eltüntettük. Hosszú keresgélés után sikerül megvenni a 8.5X20”-os gyári Audi Cantona felniket, ami a kaszni ezüstmetál színére lett fényezve, 225/30 gumikkal szerelve.
 
2018 év elején az Oem Technik vette kezelésbe. Cseke Zoliék a következő módosításokat végezték el rajta: Mücke Carbon 3 cm szélesített első sárvédők, Golf 6R küszöbök, Golf 6R hátsó diffúzor egybeépítve a hátsó lökhárítóval, 6 dugattyús Porsche Brembo első fékek, 350-es tárcsákkal, komplett 70-es kipufogó rendszer. Az ablakok körüli króm dísz csíkot antracit fóliával borították  illetve a Cantona felniket is ilyen színre fényezték. Az oldalára pedig került egy OEM Technik dekor. Ekkor egy nagy vágyam teljesült. Kiállításra került az autó az AMTS-en. 
 
2019-ben a felni szett csere volt 8.5X20”-os Rotiform kerekek kerültek alá.
 
2020 újabb nagyobb változást hozott. Szulyák Attila jóvoltából  egy Airlift Performance airride rendszer váltotta a gewindét, csomagtér beépítéssel. A felniben is történt változás egy collal kisebb 8.5X19 Raffa Wheels kerekekre esett a választás 225/35 gumikkal. Ezen felül  RS-Carbon által alutextillel (silvercarbon) borított lökhárító emelek és tükrök kerültek fel.
 
2021-ben a Raffa felniket egy BBS Speedline szett váltotta de nem eredeti változatban. Síkolt, mart csillaggal es egy centerlock-kal (központi anyacsavar) alakította át a belgiumi Retrowheelz. Végre sikerült a belteret is felújítani. Az ülések és ajtókárpitok gyári bőrfestékkel lettek újra festve.
 
Idei változás ismét komolyabb lett.  Komplett karosszéria fóliázás, ajtó falcokkal együtt.  3M fóliával Gloss Charcoal Metallic színben amit a debreceni B-Wrap műhely kivitelezett.  Sikerült hozzájutni egy komolyabb hátsó fékhez. 4 dugattyús Porsche nyergek, külön kézifék nyereggel 345-ös lyuggatott tárcsákkal. Emiatt az addig normál első tárcsákat is lyuggatott tárcsára cseréltük a Lowland miskolci műhely segítségével. A felnik ismét 20”-ak lettek mégpedig egy Vossen VWS-3 2 részes szett 225/30 gumival.
 
Itt köszönném meg még egyszer mindenkinek, aki segítette megvalósítani az álmom!" 
 
Nos, azt gondolom, sikerült egy alapból sem gyakori típusból még különlegesebbet faragni és remélem hamar fogom élőben is látni Keró autóját!