Az idei Night Paradiz3 nagyot szólt. Nagyon exkluzív, nagyon meghívásos, nagyon stance, nagyon külföldi színvonal. Talán ezek a legjobb jelzők rá. A szervezők válogatták ki a legdurvább hazai gépeket, hogy aztán az Etele Plaza tetején egy éjszakába nyúló kiállítást hozzanak össze. 
 
Ezen a bulin volt kint Martin és zseniális Bora-ja is. Elég csak a képekre nézni és egyből tiszta mindenki számára, hogy nem kevés munkaórát öltek bele ahhoz, hogy így nézzen ki, ilyen legyen a kiállása az autónak, ráadásul nagyon sok mindent Martin végzett el egyedül. 
 
" Ezt az autót 2014 óta építem. Mindig ahogy időm és pénzem engedi fejlesztek, módosítok rajta valamit.
2018-ra elnyerte a kocsi azt a formáját amit annak idején megálmodtam. Bilstein lufikkal, RH Artec 19-es 8,5-10,5 kerekekkel. Elöl 360-as tárcsa és Brembo z18 nyereg, hátul 330-as tárcsára,  egyedileg szerkesztett konzollal, gyári nyereg fékezte az autót. 1.6 szívó volt gyárilag, de kapott 1.8T motort, full generálozva. (Természetesen hivatalos, ahogy még jó pár dolog, de ez nem lényeges) Hátsó híd eltolva 15mm-t, -5 fok kerékdőlés hátul,  GLI koptatók körben, SRS szélesített sárvédő, R32 ülések áthúzva az igényeim szerint, stb. de aki ismer tudja, hogy nekem soha semmiből nem elég. 
 
Így 2019 év végéig ezüst formájában használtam a kocsit. Kitaláltam hogy ha mar GLI-re építem, amiből 2db gyári van az országunkban, és kb. mindenem megvan hozzá hogy úgy is nézzen ki, akkor már a tetőablakon ne múljon a dolog. Így levágtam a tetőt, majd újrafújtam kívül-belül az autót Lamborghini sárgára. Természetesen a színváltozás magával vonzott mindent, így tulajdonképpen teljesen újraépítettem a kocsit.
 
3sdm egyedi kerekeket sikerült beszereznem, elég beteg méretben. Úgy értve, hogy Bora és társaira a 18“ 9 et18 és 10“ et5 már elég fejfájást okoz. 5x112 agy váltotta a régi 5x100-at. Hála istennek a nagy fékeket sikerült aláfaragnom, így azok maradhattak. Kapott hátul -7 fok dőlést és elöl, egyelőre, -1,5 fokot. Aztán a belső sem maradt szürke. Recaro Pole Position ülések, ritka Polo kormány, TT váltóbox és minden egyéb fekete bőrrel, Alcantara-val behúzva. Bukócső, 4 pontos biztonsági öv, a csomagtartóban pedig helyet kaptal a levegős rendszer elemei. Két tartály, két darab 444c kompresszor, Fahrwairk szeleptömb és hardline csövezés.
 
Sokat lehetne róla regélni, illetve ezer és egy olyan apró dolog módosult a kocsin, amire már én sem emlékszem." 
 
Azt gondolom elég részletes leírást kaptunk az autóról és a munkálatokról, amiknek köszönhetően itt tart a projekt. Nem tudom Martin mit tervez még, de jelen állapotában ez egy nagyon durva építés! Martint ezen a LINKEN keresztül tudjátok követni Instagramon! 
 
Köszönet a képekért a RbbtMedia-nak!