Az E39 népszerű alap és szinte minden találkozón találni belőle, de nem olyat mint Lacié! Ez az autó valóban patika állapotú és látszik rajta az a rengeteg törődés és igyekezet, amit a munkálatok alatt beleöltek. 
 
" '99-es évjáratú BMW E39 530d.
 
2019-ben került hozzánk, eléggé ramaty, szétrohadt leélt állapotban. Egy olyan autót akartunk csinálni belőle, ami szép állapotnak örvend, viszont napi szinten közlekedni is tudunk majd vele. Karosszériás munkánál nem lepett meg minket, ha találtunk egy-két lyukat az alján, nem vártunk tőle csodát, tudtuk, hogy kemény fába vágjuk a fejszénket. Amint elkészült az alja, illetve a többi rozsdás felület is le lett kezelve, jöhetett a kasztni előkészítése, majd a fényezés. Nagyszemcsés metál kék fényezést kapott a karosszéria, illetve lakk fekete kiegészítőket. Fényezés után a gyári szélvédőt is lecseréltük rajta Solárra. Minden pre-fl elem is lekerült róla, az első lámpával együtt. Elöl-hátul M-packet lökhárító került fel, amihez elöl egy Hamman lippe társul, hátul pedig 4db 80-as véggel ellátott GTR diffúzorral igyekeztünk érdekesebbé tenni, amit Lengyelországból az MF Customs-től sikerült beszereznem. Hátsó szélvédőre is került fel üvegszálból készített takaróelem, illetve csomagtérajtóra egy szolid szárny.
 
Belső szintén kikerült belőle, ami szürke volt. Bézs combtámaszos bőrülések lettek beszerelve, (a képeken nem ezeket láthatjátok, ez csak showelem volt a NightParadiz3 talira.) fekete műszerfallal, fekete átkárpitozott oszloptakarókkal, tetőkárpittal, illetve az ajtókárpitokat saját elképzelésünk szerint bézzsel, meg feketével kombináltuk. Természetesen, a "buszkormány" helyére is bekerült egy M-tech multis kormány, újrabőrözve.
 
Az ültetésért Jom állítható magasságú futómű szolgál, és a kerékjáratban 19-es alufelnik gurulnak 8.5j, illetve 9.5j méretben. Ezek a felnik nagyon fontos része az autónak, hiszen egy japán, 3 részes Superstar Grandeur garnitúráról van szó, ami tudomásom szerint itthon az egyetlen garnitúra, de külföldön sem egy gyakori típus!
 
Azt érdemes még megemlítenem, hogy minden itthon készült a garázsunkban, édesapámmal közös munkánk volt, és jelentős része, a fényezéstől, egészen a kormánybőrözésig az ő szakmai tudása nélkül, nem valósulhatott volna meg ilyen minőségben!   
 
Köszönöm szépen a lehetőséget a Carstyling-nak!"
 
Jó látni, hogy kitartással milyen remek autót lehet csinálni anélkül, hogy feszegetnénk a határokat. Gratulálunk Lacinak és kíváncsian várjuk, hogy mivel érkezik ATMS-re! 
 
Képekért köszönet: KÁLImages Production