A Hachiroku, AE86 is pontosan az az autó, aminek minden stílus jól áll. Lehet driftmasina, showcar, vagy éppen utcai csapatós, de láttunk már nagyon stance variációt is. Még gyári állapotban sem rossz, de azért ezen az oldalon inkább az épített/módosított változatok hoznak lázba mindenkit, úgyhogy nézzük meg, mit tolt ki Ikeda-san, az Inazuma Worx feje az idei Wekfest-re, Japánban. 
 
Ikeda-san már elég sok AE86-ot átépített és tavaly például egy kimondottan versenyre épített, 1UZ motorral szerelt példányt állított ki, amihez képest az idei autó, teljesen más vonalat képvisel. A 4A-GE 20V motor egészen elképesztően tiszta körülmények között várja a kulcs elfordítását és elsőre talán hihetetlennek tűnik, hogy be lehet indítani, hiszen minden vezetéket és csövet eltűntettek, úgyhogy itt tényleg már műtőket megszégyenítő tisztaságról beszélhetünk. A motort jelen esetben feketére fújták, viszont ettől talán még jobban feltűnik a polipszerű leömlő, ami napsütéses időben garantáltan megvakít mindenkit, de akkor sem vagyunk jobb helyzetben, ha a tűtesorra nézünk. 
 
Ikeda-san igyekezett ennél az autónál (is) minden részletre odafigyelt és olyan megoldásokat alkalmazott, amik elsőre fel sem tűnnek. Ilyenek például a különleges felnik. Ezek az egyedi darabok kifejezetten az autóhoz készültek és a gyári közepek egy szélesebb, többrészes ezáltal nagyobb peremekkel ellátott felnibe épültek be, amitől agresszívabb a megjelenés, de nem tolakodó, ráadásul tökéletesen gyárinak néz ki még így is. 
 
A külső, gyárias megjelenés mellé tökéletesen passzol a belső is, annyi különbséggel, hogy egy Bride ülés és Nardi kormány került beépítésre, a kormány mögött pedig Haltech iC-7 digitális egységet találunk ami a Haltech Elite vezérlővel van összeköttetésben és így lehet életet lehelni a motorba, valamint megbizonyosodni arról, hogy hibátlanul működik minden. 





 

 

Forrás: Speedhunters