Nicke összerakott már pár autót korábban és van egy igen érdekes Toyota Crown Ms55 a tulajdonában, amit 2JZ motor hajt. Az a Crown egyébként formára úgy néz ki mint egy Volvo, éppen ezért nincs abban semmi meglepő, hogy a '77-es Celica-ját Volvo motor hajtja.... 
 
Kezdjük az elején! 
 
A Toyota Celica-t teljesen spontán vásárolta, miközben pihent Spanyolországban. Gyorsan szólt édesapjának, hogy rohanjon megvenni, de az autó nem jutott el saját lábán hazáig és inkább volt négy keréken gurítható váz, mintsem tökéletes projektalap. 
A géptető alatt felfigyelhetünk a Toyota emblémára, de ez ne tévesszen meg senkit, mert Volvo B5254T4 motor hajtja a kupét. Ez a motor főleg az S60R vagy a V70R modellekből lehet ismerős és a 2,5 literes turbós, soros öthengeres erőforrás alapból nem szól rosszul, viszont itt még Volvo 850 hengerfej, 850GLT tengelyek, Garrett GT3586R turbó, nagyobb injektorok és VEMS vezérlő ad némi pluszt, úgyhogy most 490 lóerő (keréken mérve) és 568Nm mozgatja a nem túl nehéz kétajtóst. A jellegzetes hangot egyedi, rozsdamentes kipufogórendszer engedi a szabadba. Persze ahhoz, hogy tökéletesen a helyére illeszkedjen minden, egyedi motortartókra, egyedi váltóalagútra volt szükség, illetve 6 sebességes BMW váltó juttatja el az erőt a hátsó kerekekhez, Dana 30 hátsó híd segítségével. 
 
A karosszériát felújították és felkerültek, az oldalanként, 90mm-es szélesítések, az előrenyúló első toldat, a TRD-szerű hátsó szárny és új, modernebb fényszórók is. Végül jöhetett a fényezés és Liquid Purple fantázianévre hallgató színnel öntötték le a kocsit. 
 
A kerékjáratokban Work Meister CR01 felnik forognak 9 és 10x15 méretben, Toyo Proxes R888R gumikkal szerelve, mögöttük pedig Nissan S13 első és Volvo 240 hátsó fékek lassítják az autót, a futómű pedig levegős és a KSport szettjére esett a választás. 
Belül Nardi kormány, KSport váltókar és EP3 Honda Civic Type R ülések mellett, karbonházba épített kiegészítőműszerek jelentik a főbb változtatásokat. 
 
Én szeretem a klasszikus, japán gépeket és ezzel a szettel elég jól tudnék azonosulni. 
 
Ha Neked is tetszik, akkor KATT IDE a további képekért! 





 

 

Forrás: Speedhunters