Jake Loader az Egyesült Királyságban él és az csak egy dolog, hogy egy Z32 300ZX van a tulajdonában, ami még a szigetországban is ritka, de a bodykit még ennél is ritkább, mivel Európában ez az egyetlen, de ne szaladjunk ennyire előre!
 
Jake először egy Mk4 Golfot építgetett, aztán egy E92 320d került a kezei közé ami a 2020-as lezárások alatt egész szépen összeállt, mégpedig annyira jól sikerült, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot tettek rá és Jake nem is agyalt sokáig, eladta az autót. Ezután kezdett el kattogni azon, hogy meg kéne valósítania egy régi álmát és vennie kéne a német, dízel autók után, egy japán, benzines gépet. A dolgot nehezítette, hogy fekete, 2+0 verziót keresett bőrbelsővel és manuális váltóval. Valljuk be, azért ez nem éppen a legkönnyebb feladat, de a kitartó keresésnek köszönhetően sikerült megtalálni az álomautót! 
 
Az első lépés a Zilla, karbonülések beszerelése, Driftworks adapterekkel és egy szett eBay-es állítható lengőkar és toronycsapágy beszerzése volt, ami kezdetnek nem rossz, de felbukkant egy olyan widebodykit amit lehetetlen volt otthagyni és a dolgok itt kezdtek elmérgesedni. Ugyanis PMZ V2 szett nem kimondott műanyag vagy üvegszál, hanem sokkal inkább guminak számít és így nem lehet fóliával behúzni, úgyhogy jöhetett a fényezés, ami viszont borzasztóra sikerült és Jake egy show után újra nekiesett az autónak.
 
A PMZ V2 szett mellett KBD oldalablak rácsok (nelásskirács valójában), Powertrix karbon légbeömlők, J Spec oldalvilágítás, BN Kit hátsó diffúzor, módosított Big Country Labs hátsó szárny kerültek felszerelésre és Jake talált egy céget, akik meg tudták oldani a fóliázást, így felkerülhetett az Oracle , Zinc Metallic színű termék. Az autó alá azért még GlowKit UK fényeket is feldobtak, hiszen úgy az igazi! 
A futóműnél a Rayvern Hydraulics segített Jake-nek és egy teljesen egyedi szettet faragtak az autó alá, amit Lawless vezeték nélküli irányítóval lehet vezéreéni, a kerékdőlést pedig egyedi lengőkarok biztosítják és -14°-os dőlést is el lehet érni velük. Erre pedig szükség is van, mivel a háromrészes Work Meister S1 felnik elöl 12,5, hátul pedig 14x18-as méretükkel alaposan kitöltik a kerékjáratokat. 
 
Az utastérben egyedi, japán stílusú kárpitozás, Ghettowxrkz Hexes ülések, Ghettowxrkz kormány, ami NRG kormányaggyal került a helyére, valamint Dreamfast egyedi váltógomb jelenti a változást, 
A VG30DE, 3 literes V6 mindössze egyedi kipufogórendszert kapott új, nagyobb végekkel és a fék is gyári maradt. 
 
Az autót így már büszkén kitolhatta a tulaj a Japfestre, ahol hasonlót sem lehetett látni! 
Különleges alap, egyedi és ritka megoldások, mi kell még? 
Még több kép! IDE KATTINTVA megtaláljátok! 





 

 

Forrás: Fast Car