Idén 50 éves az M divízió és az évforduló alkalmából, a BMW bemutatta azt, amire sokan vártak már. Az M3 Touringot! 

36 évvel ezelőtt kezdődött az M3 diadalmenete az E30 M3-mal, amiből csak kétajtós létezett. Az E36-ból már volt 4 ajtós változat és az E46-ból készült egy prototípus touring, de az sosem került sorozatgyártásba, így a rajongóknak egészen eddig kellett várniuk, hogy hivatalosan is hozzájuthassanak egy puttonyos M3 verzióhoz. 

Sokan azt gondolják, hogy ez csak egy felturbózott hármas kombi az M3/M4 motorjával, de azért többről van szó. Először is a karosszéria szélesebb 76 mm-rel és hosszabb is 84 mm-rel. Mivel sportmodellről beszélünk, alacsonyabb is valamelyest, de azért nem aszfaltkarcoló magasságban lehet suhanni. Az autó picit nehezebb is a "sima" M3-nál, egészen pontosan 90 kg-mal. 

A hatalmas hűtőrács itt is megvan természetesen és az autó orrában a már jól ismert, 3 literes, dupla turbós (M Twin Power Turbo) motort találjuk, ami 510 lóerővel és 650 Nm-rel cibálja a kasznit. A motorhoz 8 sebességes M Steptronic váltó csatlakozik és xDrive összkerékhajtás került az autó alá. Azért nem kell megijedni, mert az M xDrive intelligens összkerékhajtási rendszer része hátul az aktív M differenciálmű, úgyhogy mindig a legoptimálisabban osztja el az erőt a kerekeknél, a vezetési helyzethez igazodva, úgyhogy biztosan lehet gumit füstölni és driftelni is az új M3-mal! 

A kipufogórendszer elektronikus szelepekkel van szerelve, hogy azért mindenki hallja, hogy nem egy 20d-vel érkeztünk meg a gyerekkel a suliba és attól sem kell tartanunk, hogy elkésünk bárhonnan is, mivel az autó 3,6 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet álló helyzetből és 200-ig sem kell több 12,9 másodpercnél. Az elektronikusan korlátozott 250 km/h-s végsebesség az M Driver's Package csomaggal 280 km/h-ig tolható ki. 

A kerékjáratokban kovácsolt, elöl 19, hátul 20"-os felnik forognak és ha nagyon szeretnénk, akkor versenygumikkal is kérhetjük, persze felárért. A görgők mögött alapból M Sport fékek fogják vissza a kocsit, de ha van rá pénz, akkor BMW M karbon-kerámia satukat is kérhetünk. Az adaptív M futómű mellett változó áttételű M Servotronic kormánymű segíti a jobb kanyarodást. 

Az utastérben egyből a kiváló tartással és gyönyörű megjelenéssel bíró sportüléseket pillanthatjuk meg, és némi felár ellenében, karbon háttámlával is kérhetjük a memóriás, fűthető, Merino bőrüléseket, amik közel 10 kg-mal könnyebbek így. A sportkormány mögött ívelt kijelzőt találunk, ami egy olyan digitális műszerfal, amit egyetlen üvegfelület mögött helyeztek el és 12,3 colos műszeregységet és 14,9 colos infotainment rendszert egyesít. Egyedi grafika jellemzi és ezt a szélvédőre kivetített felületre is megkapjuk. Android Auto és Apple CarPlay támogatás is van természetesen. 

Az autó csomagtere alapból 500 liter, amit a hátsó üléseket lehajtva 1510 literre bővíthetünk. Alapáron automata csomagtérajtót és külön nyitható hátsó szélvédőt kapunk a pénzünkért, de egy kis plusz pénzért, automata csúszásgátló síneket is kérhetünk a csomagtartóba, ha megvadulnánk bevásárlás után és nem akarjuk, hogy szétboruljon minden. 

Az autót Goodwood-ban lehetett először látni menet közben, a megrendeléseket pedig  szeptembertől fogadják majd, így jó eséllyel decemberben meg is érkeznek az első darabok a tulajokhoz, bár az utóbbi időkben minden új autóra várni kellett kicsit az eredeti tervhez képest. 

Hazai árról még nincs információ, de vannak elképzeléseink az árszabásról.... 

IDE KATTINTVA találtok néhány komolyabb képet!