Aki még '90-es években nőtt fel, biztosan emlékszik a farmotoros Skoda-kra, amikkel külön művészet volt ilyen nyári melegben teljesíteni az érdi emelkedőt a hétvégi dugóban, amikor apu eldöntötte, hogy márpedig most a család a Balatonhoz fog menni pihenni. A retro autózás viszont mára ezeket az emlékeket eltörölte és egyre többen vesznek Trabantot, Skoda-t, kispolszkit és persze Zsigulit is. (Legalábbis amíg megfizethető áron lehet találni...)
 
Lasse Sivunen, aki finn nemzetiségű, egész más okok miatt tartotta meg 120 Gl modelljét. Még 18. születésnapjára kapta és a most 40 éves úriember életét végigkísérte a faros Skoda. Lasse autószerelőként dolgozik és megvan a napi szaladgálósa, így szabadidejében nyugodtan tudaj szerelgetni imádott hobbiautóját. 
 
Azonban mielőtt megnéznénk, hogy mitől olyan különleges ez a Skoda, kicsit ugorjunk vissza az időben és nézzük meg, hogy mivel akart rajthoz állni az S csoportban a gyártó akkoriban. A 130 LR/B Evolution nem véletlenül nem ismerős, hiszen sosem láthattuk futamon indulni, mivel az S csoportot még az indulása előtt elkaszálták. 
Ezt a modellt a 911-es Porsche-hoz hasonlították a maga idejében a kezelhetősége miatt. 1290 köbcentis, 135 lóerős motor hajtotta, ami abban az időben jónak számított. 
 
Lasse autója nem volt eredetileg versenyautó. Sima, 54 lóerős, 1174 köbcentis motor mozgatta az autót, viszont a tulaj kicserélte a Favoritból ismerős 1289 köbcentis motorra, de beépítés előtt portolt, polírozott hengerfej, egyedi szívósor és egy Garrett T25 turbó is felszerelésre került egyedi leömlővel. Audi TT injektorok, intercooler és egyedi, rozsdamentes kipufogórendszer szerepel még a listán. Az első mérések alkalmával 129 lóerőt és 205 Nm nyomatékot mértek keréken, ami nem rossz, de Lasse szerint ennél többet tud a motor, csak éppen az injektor nem volt a helyzet magaslatán. Mindenesetre a 900kg önsúlyhoz ez nem rossz érték így sem. 
 
A váltó, a hátsó futómű, kardán mind a Skoda 130 alól érkezett, a SpeedPro nevű cég, ami rally alkatrészeket forgalmaz, szállította a gátlókat és a keményebb rugókat. A szintén cseh, Tym Motorsporttól érkezett az alu üzemanyagtartály, amitől jobb az autó súlyelosztása. 
 
Kívülről egy az egyben úgy néz ki az autó, mint a 130 LR/B Evo, a szélesebb sárvédőknek, sportos tükröknek, a légbeömlőkkel ellátott első köténynek és a hátsó szárnynak, amibe olajhűtőt építettek be. A fényezésnél az Audi Ibis fehér árnyalata volt a befutó, amire retro versenyautós dizájn is felkerült, a kerékjáratokban pedig 9x16 méretű Keskin KT1 felnik forognak, Skoda Minz Green színben. Ezt a zöldet az utastérben is megtaláljuk a komplett csövezésnél, de ott vannak még a Sparco Sprint versenyülések, az OMP kormány, az új műszerek és a karbon ajtóborítások. 
 
Ez is tökéletes példa arra, hogy nem csak stance irányba lehet elvinni a kocsit, hanem akár versenyautós vonalon is lehet mozogni és akkor ilyen remek végeredmény születhet. 
 
Még több képért KATT IDE! 





 

 

Forrás: Speedhunters