Aki szereti a pályanapokat és nem csak nézőként vesz részt rajtuk, általában folyamatos fejlődés után váltogatja autóit, ha megengedheti magának. Kezdetben sokan Mazda MX-5, Suzuki Swift Sport volánja mögött próbálgatják magukat, aztán ha több pénz van erre a szórakozásra, jöhet egy M2/M3 Lotus Exige, ha pedig nagyon sok pénzünk van, akkor Porsche GT3/GT4 vagy egyéb nagypályás sportautó. A képeken viszont egy Alfa romeo látható, ami valahogy kimarad a felsorolásból. Goodwood-ban viszont nem csak kiállították ezt a kocsit, hanem keményen meg is kergették, mivel ez a 4C pontosan arra készült, hogy minél jobb köridőt lehessen elérni vele! 
 
A forma hibátlan, de ugyanakkor lehet rajta javítani, mint ahogy a felpakolt Scara73 és Reverie karbon kiegészítőkön látszik is. Az óriási hátsó diffúzor egészen előre húzódik és egy egységet alkot a küszöbökkel és első toldattal, így pedig teljesen sima az egész alul, amit nem kell magyarázni, hogy miért is jó egy ilyen jellegű autónál. A megállás is fontos szempont, ezért nem meglepő, hogy a kovácsolt Titan7 felnik mögött, amikre Pirelli P-Zero Trofeo R gumikat húztak a jobb tapadás érdekében, 8 dugattyús TAROX nyergek , F2000 tárcsák igyekeznek mindig elegendő fékerőt biztosítani. 
 
Az 1,75 literes turbós motor itt már 340 lóerőt ad ki magából és jónéhány CSF által gyártott kiegészítő amik igyekeznek tökéletes hőfokon tartani a folyadékokat, egyedi kipufogórendszer, leömlő, 100 cellás sport katalizátor és SCS Delta motorvezérlő járul hozzá ehhez a teljesítmény növekedéshez. Az erőt Wavetrac sperrdiffi igyekszik az útra vinni, a már említett, rendkívül jól tapadó gumikkal karöltve. Az állítható Nitron futómű tökéletes választás versenypályára, de hétköznapi használatra már nem ajánlott, ráadásul ehhez még hozzájönnek a keményebb szilentek is, úgyhogy tényleg mindent megérzünk vezetés közben. Az utastérben található Reverie karbon ülések tökéletesen tartanak, de ezek sem azok a darabok, amikben kényelmesen lehet a délutáni csúcsban döcögni. 
 
Az autó alapból 895kg. Ehhez vegyük hozzá a rengeteg karbon kiegészítőt, az ultrakönnyű versenyfelniket és biztosak lehetünk benne, hogy még pár kilót lehetett nyerni, így pedig elég jó eséllyel lehet vele indulni bármelyik pályanapon. Persze az ára még mindig nem az, amit könnyedén kifizetne bárki is, de jó látni, hogy valaki úgy használja ezt a remek autót, ahogy azt valaki megálmodta a tervezőasztal felett. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters