Johnny Feng már fiatalon megfertőződött a BMW-k szeretetével, ugyanakkor nagy rajongója a japán gépeknek is, mivel az első autói mind japán masinák voltak. Az első egy Mitsubishi Eclipse GS-T. Igen, a Halálos Iramban filmek itt is megtették hatásukat és persze a "kötelező" tartozákok is felugrottak a kocsira annak idején. Ezt egy Lexus IS300 követte, majd Acura Integra GSR, majd megint egy Lexus, egészen pontosan IS250 következett. Ami közös volt az autókban, hogy mindegyiket átépítette. A japó vasak után teljesedett be a gyerekkori álom és megvette első BMW-jét, ami egy E30 325i volt, ezután pedig óriási szintlépés történt, mivel egy E46 M3 került Johnny kezei közé, ami teljes CSL optikával rendelkezett alapból, de emberünk azért még tudott rajta módosítani. Az autónak viszont mennie kellett, mert megszületett Johnny első gyermeke. 
 
Na azért nem kell szomorkodni, mivel a következő autó egy E90 M3 volt, amivel azért elég sokan kiegyeznénk családinak, de idővel kicsinek bizonyult ez is és Johnny megvette az F31 328d-t.....
 
Valószínűleg páran értetlenül állnak a dolog előtt, hiszen egy olyan ember, aki eddig benzines verdákat hajtott, abból is csúcsmodelleket, hogyan ülhet át egy dízel kombiba? Az F31 mindig is tetszett a srácnak és egyértelmű volt, hogy ez sem marad érintetlen. 
 
Mivel alapból M Performance felszereltséggel bírt az autó, így a külsőt csak kicsit kellett megbolondítani. Felkerült egy ABS Autobody M4 GTS style motorháztető, 3D Design első toldat, karbon diffúzor, egy tetőszárny, Ikon Motorsport splitter elöl, M Performance vesék és küszöbtoldatok és a faceliftes modell fényszórói. 
 
Említettem, hogy Johnny egy Integra GSR-t mókolt a garázsban sunyi módon? 
Miért fontos ez? Nos, a családi, a japán mellett álldogálva, felszippantott némi kultúrát a felkelő nap országából és így kerültek Volk TE37 OG felnik a kerékjáratokba, 9,5x18 méretben 265/35-ös gumikkal szerelve. A kerekek mögött pedig módosított, nagyobb fékek lassítják a puttonyost. Az Endless szett elöl 6, hátul 4 dugattyús nyergekből, Endless Racing tárcsákból és betétekből, valamint fém fékcsövekből áll. 
Az ültetésről KW Variant 1 állítható futómű gondoskodik, elöl CPM merevítő, hátul KC Design merevítő került beszerelésre, de ott vannak még a Vorshlag állítható toronymerevítők és Megan Racing felső lengőkarok is. 
 
A 2 literes N47D20 motor GruppeM karbon alkatrészekkel gazdagodott a szívó oldalon, felkerült egy Ambient Thermal Management intercooler, Supersprint kipufogórendszer és DUDMD Stage 2 programozás zárja a sort. 
 
Az utastérben Recaro Sportster CS ülések, 3D Design váltófülek, NBT EVO ID6 infotainment és M Performance karbon/Alcantara kiegészítők jelentik a változást. 
 
Azért családinak elboldogtalankodnánk ezzel a kocsival, nem igaz? Oké, nem egy M3, de a megjelenése, felszereltsége tökéletessé teszi és Johnny is nagyon boldog vele. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car