Mindenkinek más az elképzelése a tökéletes Nissan Silvia-ról, de véleményem szerint Vitalij gépe nagyon közel áll hozzá. 
 
Ha kicsit visszamegyünk az időben, ezeket az autókat is apró pénzért dobálták utánunk, hiszen alapból nem egy túl korszerű autóról beszélünk, ami ugyanúgy szeret rohadni, mint korosztályában bármi, például az E30-as BMW. Aztán erre a modellre is felfigyeltek világszerte és ma már egyre nehezebb elérhető árú darabot találni belőle, ami pedig olcsóbb, nos arra kell költeni némi pénzt és akkor finoman fogalmaztam. 
 
Vitalij mindig is akart egy S13-at magának, azonban máshogy alakultak a dolgok és előbb jutott hozzá egy R34 Skyline-hoz, ami természetesen nagyobb dicsőségnek számít, de a Silvia kérdés nem hagyta nyugodni és végül valamilyen úton hozzájutott egyhez, amivel egy elég komoly projektbe sikerült belekezdeni. Ugyanis az autó felújítása nem volt nevezhető sétagaloppnak....
 
A karosszéria Spirit Rei kiegészítőkkel gazdagodott. Az első lökhárító, a szélesített első sárvédők, szélesített hátsó sárvédők, hátsó lökhárító, koptató és karbon küszöbtoldatok szerepelnek a listán, illetve ott van még a GT1 hátsó szárny is. 
A futómű BC Racing állítható szett és Staticmotion aircap kiegészítők beszerelésével gazdagodott, de ott vannak még az N1, Ikeya Formula és néhány R32 Skyline kiegészítő, mint például az összekötők, állítható lengőkarok, toronycsapágyak. A fékek sem gyári darabok. Bremob Gold (Z33) nyergek, elöl 4, hátul 2 dugattyúval, DBA tárcsák (324/322 mm) és Goodridge fékcsövek jelentik a változást. Ezután pedig felcsavarozták a TE37v felniket. A klasszikus bronz görgők 9 és 10,5x18 méretűek és ezekre 215/35 valamint 255/35-ös gumikat húztak. 
 
A motorháztető alatt SR20DET dolgozik, természetesen ez sem gyári állapotban! 
Többek között, Milspec kábelköteg, Denso trafók, HKS hengerfejtömítés, DW 750 injektorok, SARD 285 benzinpumpa, HKS intercooler szerepel a listán, de a váltó is átesett némi erősítésen. 
 
A beltérben Bride STRADIA 2 versenyülések, Bride Low Max sínek, 4 pontos OMP biztonsági övek, Nardi kormány, S15 szőnyegek és napellenzők jelentik a változást. 
Meg lehet említeni még a Cusco toronymerevítőt a csomagtartóban. 
 
Az autó így tökéletesen használható utcán, de akár driftre is ki lehet vinni, amit szerintem Vitalij meg is tesz amikor ideje engedi. 
 
További képeket IDE KATTINTVA találtok, illetve itt megtaláljátok a módosítások teljes listáját is! 





 

 

Forrás: Lowdaily