A hétvégén tartották a III. Altenburg Car Meeting-et Mosonmagyaróváron, amiről már láthattatok egy videót is, most pedig kicsit közelebbről bemutatnám az egyik szervező autóját. 

"Több mint 4 éve megvan. Full gyári állapotban vettem az autót, én hoztam haza Lengyelországból. Nem is volt számításban semmi más, csak Leon. Előtte volt egy Ibiza Cupra-m (már akkor is Leont akartam de még tudtak befolyásolni és igy rábeszéltek) , azonban olyan szinten nem jött át, hogy szerintem 1 éven belül tovább is adtam.

Első lépésként alapos karbantartást kapott. (vezérlésem is fordítva volt felrakva, stb….) szóval ezeket kijavítottuk mind, aztán kapott egy nagyobb turbót, coolert, némi programozást ~250 plusz-mínusz lóerő. Jelenleg 2263 vzk van rajta,  550x300x67-es Mishimoto coolerrel. Tovább nem is mentem, mert jött a kulső amire koncentrálni szerettem volna. Akkor kapott egy R32 Recaro szettet, amit áthúztak, újraszivacsoztak,  tulajdonképpen 'Cuprasitva' lett meg az ülés is. Majd egy ismerősömtől megvettem a Team Dynamics felnijét, ami egyébként még mindig megvan és  marad télinek. Lefújtam és így használtam gewinde-vel (koppon amennyire lehetett) nagyjából 2 évig.

Aztán jött tavaly év elején a gondolat, hogy elviszem, lefújatom, kilakatoltatom stb. és összerakom az egész autót szezonra. Úgy sikerült „szakembert” választani, hogy 3x csinálták meg az autót és nagyjából csak rosszabb lett, mint volt. Ez totál elvette a kedvemet az egész autózástól ami szerintem érthető, de aztán kimentem a kárpitosomhoz dumálni, majd a végén egy komplett tervvel jöttem el tőle, hogy milyen legyen a belső.

Innentől teljesen extázisba jöttem, elkezdtem intézni kormányt, tetőkárpitot és dolgoztam 0-24, mert láttam, hogy végre megéri, végre megcsinálhatom a saját autóm! A találkozónk előtti napon lett összerakva a kocsim, 98%-ban minden összejött amit korábban megálmodtam. Nagyon régen megfogadtam, hogy nekem lesz egy olyan autóm amibe konkrétan szerelmes leszek és ez jött össze belőle….

Kerekeket Nj Customs csinálta. Maradtam a 18”-nál, mert a célom az, hogy üljön rendesen, ha mar lufis. 18x8.5 et18 elöl, 18x9 et20 hátul. A levegős futóművet Berczi Patrik, dropintuning készítette. Kapott egy Raceland futóművet, mert a saját H&R gewindémre nem lehetett volna úgy építeni, ahogyan azt szerettem volna.

Az üléseimet 4 szett ülésből sikerült összehozni, kormányomat az  RS Carbon és MMM Interior készítette, tetőkárpitom pedig még félkész, de az is Alcantara. A bukócsövem 54-es savállóból készült és igen, kivehető Csak azt a célt szolgálja, hogy díszítse az autót. Találkozókon be, a végén pedig kiveszem. (Ebből is volt már vita, hogy balesetveszélyes, bla-bla-bla, de nem közlekedek bukócsővel az utakon)

A továbbiakban meg fogom csináltatni, és/vagy csinálni az elrontott fényezesem-lakatolást, terveim szerint Golf R Lapitz Blue kékre fogom fényeztetni az autót. Aztán ha kész van, (ez kb. ősz vége-tél eleje) akkor egy kicsit szeretném élvezni.  Utána lehet tovább gondolkodni , hogy mit-merre-meddig lehet még alakitani."

Köszönöm szépen a részletes leírást! Betti büszke lehet az autójára, mert tényleg sikerült egy igazán dögös gépet faragni az alapból sem unalmas Leon-ból. Kíváncsian várom a fejleményeket és remélhetőelg élőben is megnézhetem majd valamelyik találkozón!