Aki szereti a youngtimereket és azon belül a BMW-t, annak elég jó opció lehet az E34 mivel még nincs annyira "túlárazva" mint az E30 vagy az E36, nagyobb benne a hely is és elég jól felszerelt darabokat lehet kifogni, arról nem is beszélve, hogy motorikusan is széles a kínálat. Persze a szép példányokat nem fogják olcsón adni, de legalább nem egy teljes lakatolással és fényezéssel kell kezdeni a projektet. 
 
Dima elég hamar rákapott a "stance" életérzésre és egy 2107 rugóit vagdosta addig, amíg el nem érte a kívánt magasságot. Aztán az egyik cimborája vett magának egy E34-et és Dima rájött, neki kell egy bajor! 
Azonban az E34 még nem volt elérhető árban hősünk számára, úgyhogy először egy E12 került e kezei közé amivel nem lett volna semmi gond, csak éppen Dima-nak nem jött be annyira ez a kaszni, úgyhogy lecserélte egy E30-ra, amit viszont könnmyedén el tudott cserélni egy E34, abból is egy 525i változatra. 
 
Más ezzel elégedett is lenne, de Dima innentől projektautóként tekintett az ötösre és az autó nem kerülhette el a sorsát, le is ültették rendesen! 
Aki ismeri a modellt, tudja, hogy annyira nem egyszerű földig engedni a kasznit levegős rendszer nélkül, úgyhogy Dima az e32 széria első futóművének alkatrészeit építette be, aminek köszönhetően sikerült elérni a kívánt magasságot, illetve így volt lehetséges a -4°-os kerékdőlés megoldása. Hátul az eggyel újabb széria, az E39 alkatrészeit használták fel, aminél szintén történtek módosítások. 
Ezután már vidáman fel lehetett csavarozni a Zender és a többrészes Mille Miglia felnikből épült szettet, ami elöl 9,5, hátul 11x17. 
 
Az autó első lökhárítója, pillanatnyilag, 3 centire van a földtől, de Dima még jobban le akarja ültetni a kocsit. Én már most sem értem hogy lehet ezzel közlekedni, de ez egy ilyen műfaj, úgyhogy várom a fejleményeket! 
 
További képeket IDE KATTINTVA találtok, ha pedig követni szeretnétek a tulajt instagramon, akkor elég IDE KATTINTANI!