Roland autója nem ismeretlen a hazai közösség számára, de azt nem árt tudni, hogy nem ez az első projektje. Korábban egy Seat-ot alakított át, ami kétszínű volt. az egyik oldalon pezsgőezüst, a másik oldalon bronz metál. Ugyanezen a vonalon maradva a felnik is különbözőek voltak, az egyik oldalon Cast13 figyelt a másikon 3SDM. Érdekes megjelenése volt a kocsinak így, de Roland nem érezte igazán telitalálatnak, ráadásul a motor is kilépett a beszélgetésből, úgyhogy inkább megvált tőle és új alap után kezdett el kutatni. 

Na most Roland jelenleg Angliában él és így jött a gondolat, hogy mi lenne, ha olyan autót venne, ami Magyarországhoz köthető. Így jött a Swift gondolata. 

Érdemes tudni, hogy az ilyen idősebb autóknak nagy kultúrája van a szigetországban, mivel korábban az állam támogatta a tulajokat, hogy lecseréljék ezeket a korszerűtlen rozsdakupacokat és a bontóba kerüljenek az ilyen vasak. 

Roland egy 82 éves bácsitól vette meg az autót, ami egyébként nagyon messze volt a jó állapottól, viszont mindenképpen kellett vele foglalkozni, mert szüksége volt egy olyan autóra, amivel hétköznapokon tud közlekedni. 

Rengeteg karosszériamunka, felújítás után jött a gondolat, hogy ha már úgyis darabokban van a kocsi, kerüljön bele egy Twingo napfénytető. Aztán az elképzelést tett követte, előkerült a nagyflex és durr, máris bent volt a tető. Egy kis polírozás után felkerült a dekor, némi lámpafólia, hátra a GTI lámpasor, kis rendszám, fényezetlen lökhárítók, elöl Golf CL koptató, hátsó szárny, előre pedig egyedi hűtőrács került, amit Roland alakított át. Ezután jöhetett az ültetés, ami..... nos igen, elég old school módon oldották meg, de mivel ez egy low budget projekt, így simán elfogadható, hogy a maradék korongok is itt koptak el. Amúgy 16 centivel került közelebb a földhöz a Suzuki. A felnik sem éppen csili-vili többrészes darabok, hanem valamilyen repi felnik, amik meglepően jól bírják a gyűrődést. A választásnál azért fontos volt, hogy a lehető legjobb méret kerüljön a kocsi alá, úgyhogy most 7,5x15 ET28 tölti ki a kerékjáratokat. 

Az utastérből kikerült a hátsó üléssor és poénból kamubukócső is helyet kapott, PVC-ből és hogy még jobban kicsapja a biztosítékot a dolog, még egy csapot is szerelt rá Roland, ami működik is, csak nem teljesen értem, hogy mi jöhet belőle.... Aztán 6 darab JBL hangszóró és egy nagyobb méretű mélynyomó foglalja el a maradék helyet. 

Mint látjátok, nem csak az agyonpolírozott, sokrészes felniken és méregdrága futóművel szerelt autókkal lehet jól szerepelni, hanem egy ilyen, kisebb költségvetésből összedobott szerkezettel is. Angliában legalábbis nagyon tetszik az embereknek és a különböző kisebb-nagyobb talikon is folyamatosan jelzik Roland számára, hogy jópofa szerkezetet hozott össze, pedig eredetileg nem az volt a cél...... 

Egyébként készül egy másik autó is, ami már hazánkban lesz látható és hamarosan erről is fog cikk készülni, úgyhogy kövessétek az oldalt, hogy ne maradjatok le!