Amikor az első Golf GTI megjelent, azonnal új kategóriát teremtett. A hot hatch mint olyan, azt gondolom, ennek a modellnek köszönhető. Egy jó hot hatch könnyű, pörgős motorral van szerelve és kiváló vezetési tulajdonságokkal rendelkezik. Ez egy daraboig tartható is volt a Volkswagennél, de aztán egyre jobban meghíztak a modernebb GTI-k, miközben volt VR6 és R32 is a palettán és az eredeti formula kicsit megváltozott. Ez addig fajult, hogy ma már nagyon durva,  már-már sportautós teljesítménnyel bíró autókat gyártanak, amikben ráadásul minden létező extra megtalálható. Persze tudom, a piac megköveteli, hogy ilyen masinákat gyártsanak, de mi van azokkal a seggrakétákkal, amik nincsenek telepakolva elektronikával, amikben azért még félhetünk, mi lesz ha nem adja ki és ettől még izgalmasabb feszegetni a határokat? 
Ezekre a kérdésekre nem biztos, hogy választ fogok kapni, mindenesetre itt van egy Lupo GTI, ami talán a legközelebb áll ezekhez az igényekhez. 
 
Az autó érdekessége, hogy már többször megjárták vele a Nürburgringet és sikerült menni 8:28-as időt is, ami azért egy ilyen autótól nem olyan rossz eredmény! 
Az 1,6 literes 16 szelepes motor, jelenleg olyan 170 lóerő körüli teljesítménnyel bír. Portolt, polírozott hengerfej, Piper 270 tengelyek, rozsdamentes szívócső, Sprogley Motorsport szívósor, rozsdamentes 4-2-1 leömlő, Kam Racing kipufogórendszer, Chipwizards programozás segíti ezt elő. A motorhoz teljesen felújított, 6 sebességes 02U váltó csatlakozik, könnyített lendkerék, Quaife sperr, Coolerworx short shifter szerepel még a listán, valamint egyedi motortartóbakok, alu víz-és olajhűtő. 
 
A futóműnél KW V2 állítható szett, Whiteline stabilizátorok, OMP toronymerevítő, poliuretán szilentek jelentik a változást, a fékek esetében pedig 4 dugattyús Wilwood nyergek, 280-as Brembo HC tárcsák, Ferodo DS1.11 betétek (elöl) és szintén Brembo HC tárcsák és Ferodo DS2500 betétek (hátul) valamint HEL fém fékcsövek teszik biztossá a megállást. A kerékjáratokban 7x15-ös ATS DTC felniket találunk 195/50-es gumikkal, de ha pályázásra kerül a sor, akkor 7x15-ös OZ Ultraleggera kerekek kerülnek fel, ugynaúgy 195/50-es gumikkal, amik itt már Nankang AR1 darabok. 
 
A karosszériáról lekerültek a feliratok és reflektorokat is kiszerelték. Az utastérben Recaro Pole Position ülések, Schroth Profi, 6 pontos biztonsági övek, Blox övtartó, OMP Targa kormány található, a hátsó üléssortól elköszöntek, bekerült egy tűzoltókészülék is és ha a tulajnak olyan kedve van, 2DIN Pioneer fejegység szólaltatja meg a hangszórókat, hogy ne legyen unalmas a pályázás. 
 
170 lóerő, kicsit kevesebb mint 1 tonna önsúly és remek vezethetőség. Nincs is szükség többre! Ja, de! Mondjuk még több képre!
 
KATT IDE!