Aki képben van a módosított/egyedi Porsche-k világában, biztosan ismert a RUF nevű céget, akiknek köszönhetjük a legendás Yellow Bird-öt, a CTR-t, CTR3-at vagy éppen az RGT-8 modellt. Most pedig mondhatjuk úgy, hogy visszatért és egy új, nagyon különleges gépet mutattak be, a Bergmeister 911-et, ami leginkább a hegyi versenyeken futott modellekre emlékeztet és olyan autókból merített ihletet, mint a 909 Berg Spyder vagy éppen a 718 RS 60 Spyder. 

Az alap egy 993-as modell, amiben léghűtéses, 3,6 literes turbó boxer dolgozik, száraz karterrel, 450 lóerővel és 599Nm nyomatékkal, a motorhoz pedig 6 sebességes manuális váltó csatlakozik.

Mivel a jelmondat az volt: "Legyen minél könnyebb!"  Ezért minden elemet karbon darabra cseréltek. Az alap egy vászontetős darab volt, ezért hátul, egy különleges légterelő elem található az ülések mögött, ami még egy kiegészítő féklámpát is kapott. Tovább haladva feltűnik, hogy nincs teljes értékű hátsó lökhárító, csak két légterelő elem és teljesen szabadon látszódik a kipufogórendszer. 

A karosszéria megkapta a jellegzetes fehér-zöld fényezést és a fényszórókat modern, LED darabokra cserélték. A kerékjáratokban 8,5x19 és 10x19 méretű felnik forognak, 245/35 és 285/30 méretű gumikkal szerelve. a kerekek mögött, elöl 6, hátul 4 dugattyús nyergek lassítják az autót, karbon-kerámia féktárcsákkal. 

Az utastérben mindent Alcantara borít, még a kormányt is és túl sok kapcsolót nem fogunk találni, illetve egy Bergmeister felirat jelzi, hogy miben is ülünk, ha véletlenül kimenne a fejünkből. 

Az autó ugyan működőképes, de még csak prototípus fázisban van, úgyhogy nincs megerősítve egy esetleges lehetőség arra, hogy a 993 tulajok megépíthessék saját hegyi autójukat, de gondolom ha elegen jelentkeznek, a RUF is elgondolkodik ezen. 

További képeket IDE KATTINTVA találtok!