A történet a szokásos. Adott egy ember, akinek kellett egy szaladgálós, napi használatra alkalmas autó, amiben van némi akarat is és nem egy átlagos, japán akármi. Így került képbe a 2016-os Subaru Impreza WRX STI David számára. Aztán ahogy teltek a napok, mindig látott egy-egy módosított verziót, amiből aztán az lett, hogy kilátogatott egy találkozóra és úgy döntött, változtat pár dolgon. Kezdésként a szokásos, felni+ültetés volt az első lépés, de aztán egyre több olyan arccal ismerkedett meg, akik komolyan értenek az autóépítéshez és David azon kapta magát, hogy 2018-ban a SEMA Show-n, a Toyo Treadpass területén áll autójával. Ezután felgyorsultak a dolgok. Új kapcsolatok, szponzori felajánlások (Igen, Amerikában így működik…) és még nagyobb ismertség következett, aminek eredményét a képeken láthatjuk.

Van itt minden! Teljesen épített motor, kovácsolt belső alkatrészekkel és csupa nagy nevű gyártó által készült kiegészítővel, aminek köszönhetően 500 lóerőt mértek keréken. Fortune Auto Air Piston Lift System futómű, 12k rugókkal kiegészítve. 11x18-as ET0 méretű Volk Racing 21C felnik 315/30-as Toyo Proxes R888R gumikkal, a felnik mögött pedig elöl 6, hátul 4 dugattyús Endless nyergek, Endless betétek és 375-ös valamint 355-ös tárcsák.

Kívül komplett Vairs Circuit bodykit, ami első lökhárítóból, küszöbökből, hátsó lökhárítóból, sárvédőkből, könnyített csomagtérajtóból, hátsó diffúzorból áll, felkerült egy nagyobb méretű GT szárny, EVS Tuning GTLM karbon visszapillantók, Subispeed fényszórók, Spec D hátsó lámpák, F1 ködlámpák. Belül Bride Stradia II üléseket, Willans öveket, Voltex X Personal kormányt, egyedi Bride hátsó üléseket, egyedi karbon ajtóborításokat, karon középkonzolt és 6 pontos Cusco bukócső jelenti a változást.

Elég komoly a megjelenés és hosszú a lista, ahhoz képest, hogy csak egy hétköznapi szaladgálós autó volt eredetileg… Még több képért KATT IDE!