Van egy esemény, amit úgy hívnak LS Fest és itt az a jelmondat, hogy LS motort mindenbe! Amikor pedig azt mondják: Mindenbe, akkor ez szó szerint értendő! A rengeteg különleges építés mellett talán nem is annyira meglepő, hogy egy fűnyírót is sikerült LS V8 motorral összerakni!

A fűnyírás lehet roppant unalmas elfoglaltság, kötelező kör a férfi számára vagy éppen kikapcsolódás, viszont azt nem gondolta volna senki, hogy valaha izgalmas program lehet. Valljuk be őszintén! Teljesen jogos, hogy egy ilyen masinát összerakjon az ember. Lehet, hogy hangosabb, viszont gyorsabban lehet végezni a munkával és ezzel akár a benzinkútig is kiugorhatunk sörért, az úton pedig még móresre is taníthatunk vele néhány próbálkozót.

A szerkezet egyébként családi örökség. Még a ’80-as években vásárolták, aztán átkerült egyik rokontól a másikig, míg végül visszakerült az eredeti tulajhoz, ahol aztán az eltelt évek használata miatt elfáradt a gép és az udvar végében kötött ki. Nem sokkal később jött a gondolat, hogy kezdeni kéne vele valamit és a család feje ekkor talált egy 5,3 literes V8-at a neten, potom 120 dollárért. Ezután vett egy alu hűtőt 130 dollárért, az eBay-ről benzinpumpát és üzemanyagtartályt a Speedway-től, egyedi motortartókat, LS1 szívósort és egy Summit vezérlőt. A Schoenfeld leömlőket eredetileg Dirt Car versenyautókhoz készítették, de itt is tökéletesen megállja a helyét. Az első tengelynél is Speedway alkatrészeket használtak fel, a fékezést pedig Wilwood kiegészítők beszerelésével oldják meg. A motorhoz TH350-es, 3 sebességes automata váltó csatlakozik, hátul pedig egy 1978-as Malibu hátsó hídjához érkezik az erő.

Beteg egy szerkezet és biztos nem lennék nyugodt rajta, de basszus, egy ilyen kormánya mögött küzdve érezhetjük, hogy igazán élünk!

Még több képet IDE KATTINTVA találtok!