Ugorjunk vissza kicsit az időben, egészen pontosan a ’90-es évek környékére, amikor még az internet nem butított el mindenkit, amikor még nagyon más volt a divat és Ferrari-ra, Porsche-ra, Lamborghini-re folyt a nyála mindenkinek, illetve a Samantha Fox csöcsös poszter mellett, ezen három gyártó valamelyik álomautója volt rajzszöggel rögzítve a falon. (Mondjuk ezekre az autókra most is nagy a gerjedés.. ) Akkoriban ezek testesítették meg a sportautó fogalmát és ha valaki akkor azt mondja, hogy durván 30 év múlva lesznek olyan családi kombik, amikben közel 1000 lóerő fog tombolni, akkor lehet kicsit hitetlenkedve néztünk volna magunk elé, ami már csak azért is furcsa, mert a 2000-es évekre repülő autókat ígértek és azt meg is kajálták sokan.


Akárhogy is nézzük, eljutottunk odáig, hogy óriási, családi, hajók készülnek, sportautós teljesítménnyel és ugyan repülni még nem tudnak, de a mérnökök mindent megtesznek azért, hogy ez is bekövetkezzen. Az Audi RS6 pedig mindig is arról volt híres, hogy rettenetesen erős, félelmetesen gyors és teszi ezt úgy, hogy nem kell félnünk, hogy szétesik, illetve nem kell lemondani semmilyen extráról sem. Hiszen mi a legjobb választás, ha sietni kell valahova és vinni kell a családot is? RS6 Mi a legjobb választás ha az IKEA-ból kell valami? RS6 Pályanapra és utcára is alkalmas? RS6


600 lóerő és 800Nm nyomaték a mai világban már elég sokra elég, legalábbis a C8 RS6 ezt tudja alapból. Azonban ha ez kevés, akkor piszkáljuk meg a vezérlőt és kapjunk elő még 110 lóerőt és 224Nm-t! A QST nevű cég ebben segít és mindezt úgy, hogy közben még minden gyári a motorban! 710 lóerő és 1000Nm! Hülye vagy? Azzal dimenziót lehet ugrani! Persze, de szereljünk be Eventuri szívósorokat, Nortech leömlőket, Akrapovic kipufogórendszert és mivel a közteshűtők itt már az életükért könyörögnek, a CSF által gyártott változatokat pakoljuk fel és TADAMMM! 831 lóerőt és 1150 Nm-t szabadíthatunk el a gázpedál lenyomására, a 100-200 pedig 5,44 másodperc lesz.


A képeken látható autó azért még kapott egy KW HAS szettet, Vossen HF-3 felniket és egy komplett AP karbon aero csomagot, hogy ne csak gyors, de még dögösebb legyen.


Nem igazán tudok ennél menőbb kombit jelenleg és a 831 lóerős teljesítmény kimondva is rengeteg, de persze vannak olyanok, akiknek ez is kevés, ( nem is értem….. ) úgyhogy számukra már folynak a fejlesztések a QST főhadiszállásán és hibrid turbókat illetve új MAP szenzort tesztelgetnek.


Okéjó! A QST amúgyis az a hely a hol a szigetország leggyorsabb RS6/RS7 modellek készülnek, úgyhogy biztos hallunk még róluk!

Még több képet IDE KATTINTVA találtok!
 






 

 

Forrás: Speedhunters