Teljesen mindegy melyik generációt nézzük, a Bogár örökre divatban fog maradni. A nagyon vaskalapos rajongók persze mindig az eredeti, öreg változatokat fogják előnyben részesíteni, de a fiatalabbak számára tökéletes lesz egy jól felszerelt, modern kiadás. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg kiegészítő kapható hozzá, ezzel pedig még vonzóbb lehet. 
 
Julia VW-je tökéletes példa erre. A 2016-os Beetle-t 1,2 literes TSI motorral szerelték. Julia K&N légszűrőt és Racechip programot valamint Friedrich Motorsport kipufogórendszert adott hozzá, ezzel pedig már 150 lóerőt ért el, ami nem tűnik soknak, de tekintettel arra, hogy már minden bokorban mérnek, talán nem is akkora gond ez.  A karosszéria megkapta a komplett R-Line facelift csomagot, Xenon fényszórók, LED hátsó lámpák teszik modernebbé a megjelenést és egy Beetle GSR hátsó szárny zárja a sort. 
A kerékjáratokban BBS CH-R2 felnik forognak, 8,5x20 méretben, 235/30-as gumikkal szerelve, mögöttük pedig Scirocco R féknyergek, Brembo XTRA Line tárcsák lassítják az autót. (345 mm elöl, 310 mm hátul) 
A kasznit KW FahrwAIRk levegős rendszer engedi talajközeli állapotba Airlift 3H vezérlővel kiegészítve és a Zero-Bar által forgalmazott szett valóban földig engedi az autót, viszotn még így is arrébb lehet vele gurulni, ami a kinti szabályokat ismerve nem egy hátrány. 
Az utastérben A díszléceket, az  R-Line üléseket, ajtókárpitokat, váltózsákot és a kormányt is Alcantara-val húzták be és a szórakoztatásról VW Composition Media fejegységből valamint Kicker hangszórókból és mélynyomóból álló szett gondoskodik. 
 
Nincs túltolva, de bárhol megállja a helyét. Ilyen egy használható, de mégis mutatós autó manapság. Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: vau-max.de