Vannak olyan építések, amik nem az aktuális divatnak akarnak megfelelni, hanem valódi álmokat testesítenek meg. Ilyen Russel Jobs Ford-ja is. Ráadásul a tulaj fotózgat is szabadidejében, nem is rosszul, úgyhogy mi sem lehetne menőbb, mint a részletes leírás mellé feltöltött, saját képek! 
 
"Nekem a Sierra egy gyerekkori szerelem volt. Talán azért, mert 82-83-ban hozták ki és én is 83-as vagyok. Megtetszett, hogy nagyon futurisztikus a formája, ugyanis 83 környékén még fém köténylemezes autók rohangáltak fém lökhárítókkal és kocka A oszloppal. Nem utolsó sorban még a túraautó sikerei miatt is.

83-ban 3 és 5ajtós coupe változatokban jelent meg. 87-ben jött egy kis ráncfelvarrás az orron, és megjelent a 4 ajtós sedan. Az enyém is 87-es évjárat és kb. 10 éve került hozzám. Szerencsére nem volt rohadva, és egy sima fekete lökhárítós 2 literes autó volt. Gyakorlatilag darabokra szedtem szét, csináltam rá egy teljes alváz- és üregvédelmet. Annyira egyben volt, hogy a kárpitokat én szedtem le elsőnek. Az agymenésem az lett, (mivel a 3 ajtós verziót gyárilag körbe spoilerezték a Cosworth-okon, de a 4 ajtóst már nem) hogy építek egy 4 ajtós körbespoilerezett változatot. Mivel tudok üvegszálazni így neki is álltam. Kivágtam az első sárvédőkön a kopoltyúk helyét, elkészítettem a szélesítéseket, a küszöböket stb. Mivel a Ford hegeszti az első sárvédőt is, így összedolgoztam a küszöbökkel. Robosztusabb lett tőle.

Az első lökhárító Cosworth, de kisebb volt. Nincsenek ennyire lent. A hátsó szintén. Az alsó beömlők alatti toldatokat magam alakítottam ki áramvonalasra, hátul diffúzor stb…  A szárny egyedül az, amihez nem nyúltam, az gyári Cosworth. A géptetőn van két hosszú domborulat, az teljesen üvegszál. Magam találtam ki rá. Közben meg elkezdtem kutatni a gyári Cosworth belső után, hogy beszerezzem a  RECARO üléseket. 2-3 hátsóból lett megcsinálva rá a gyári kárpit. Megszereztem a kormányt, az óracsoportokat. Szép lassan alakult a belső is. Szereztem ültetőrugókat, és a gátlók is fel lettek keményítve. Aztán sok-sok üvegszálazás, alakítgatás, csiszolás következett. Gyárilag a lökik hézagja is sokkal nagyobb mivel egy 80-as évekbeli autóról beszélünk. Modernizáltam.

Amikor már alapozóban volt az autó, akkor tudatosult bennem, hogy nem maradhat 2 liter. Kell szereznem bele valami Cosworth motort… A 2liter turbó az horror ár, így a 2.9 V6 24 szelepes motorhoz tudtam csak nyúlni, de mindig is szerettem a V6-osok hangját és nyomatékát.
Többféle Cosworth motor van Fordokban: 1.7 literes szívó, turbós és egészen a 3.1 literesig. Természetesen nem volt könnyű felhajtani a motort, de meglett. Csak is Angliából lehetett hozzá alkatrészeket rendelni és ott is a Cosworth-tól. Vezérműlánc, láncfeszítők, vezetők stb. vagy éppen a Burton Power. Mivel automata váltós szinte minden Scorpio, így nem egyszerű felkutatni 5 sebességes manuál váltót hozzá, de végül minden összejött és belekerült a motor. Persze sok apróság is van még. Egyedi nagyobb vízhűtő, a teljes kábelkorbács egyedi, ahogy a motorvezérlő is (computer). Összehangolgatások, kipufogórendszer, mélyláda, Alpine fejegység. Felni sem volt könnyű mivel 4x108-at a Ford régen használt, de a régi Fordok 15”-ig mentek el. Még a Cosworth is 15-ös. Jelenleg 18-as felni van rajta, de az is átalakítva, hogy passzoljon is a kocsihoz. A fék szintén a Scorpio Cosworth gyári darabjai. Ha a 2 tonnát megfogja, akkor az 1400 kg-ot már egész bátran.
 
4 évig készült hétvégente és 6 éve élvezem. Nem nagyon szoktam elárulni mi hogyan készült, mert itthon kevesen ismerik az autót. Angliában sok Cossie van, de itthon nem mászkál túl sok. Szinte mindenki azt hiszi, hogy így nézett ki a gyári Cosworth Sierra és ezt nagyon élvezem. Ez azt jelenti, hogy olyat alkottam, ami akár teljesen gyári modellnek is megállná a helyét!" 
 
Azt hiszem bátran mondhatom, hogy ez tényleg egy teljesen egyedi építés, arról nem is beszélve, hogy nagyon alapos és igényes munka! Dani büszke lehet magára és most már tényleg csak élveznie kell, amit saját kezűleg összerakott!