A régi arcok ,akik még abban a korban éltek, amikor a tuning tele volt kihívásokkal, nem voltak polcról rendelhető kiegészítők és nagyon sok mindent maguknak kellett legyártani, elkészíteni stb. kicsit lenézően tekintenek a mai trendeknek megfelelő autókra, mivel úgy érzik, nincs bennük egyediség, csak éppen a színük és felni más alattuk. Igazuk is van meg nincs is, viszont azt mindenképp tudni kell, hogy ez nem az új generáció hibája, hanem egész egyszerűen szinte mindent lehet már kapni az interneten és tényleg csak pár kattintás, hogy autónkat a saját elképzeléseink szerint faragjuk át. 
Az, hogy ez jó vagy rossz dolog, mindenki döntse el maga, de Jörg Stulken M4-es BMW-je akkor is dögös, ha nincs rajta semmi olyan, amit ne láttunk volna valahol. 
 
Ma már a teljesítményért sem kell annyit szenvedni mint régen, mivel készen kapjuk a lóerőgyárakat és ha olyan szerencsések vagyunk, hogy megengedhessünk magunknak egy bajor sportgépet, akkor ott már tényleg nem kell sok a boldogsághoz. A 3 literes S55B30, dupla turbós sorhatot alap változatban sem nevezhetjük vérszegénynek, Jörg viszont DigiTec programozást, Akrapovic Evolution kipufogórendszert (karbon végekkel) pakolt az autó alá és a gyári, 7 sebességes M-DCT váltóra a GTS szoftverét telepítette fel. Utóbbi nem hoz többet teljesítményben, max jobb lesz a 0-100-as idő, viszont a programozásnak és kipufogónak köszönhetően 580 lóerőt pumpál ki magából a motor, amivel azért már arrébb lehet állni. 
A megállásról a gyári karbon-kermáis fékrendszer gondoskodik. 
 
Az ültetés esetén Jörg a levegős rendszer mellett döntött és az AirLift Performance szettjét szereltette be az autó alá, 3H vezérlő és magasságszenzorral, hogy megmaradjon a vezetési élmény is. A kerékjáratokban BBS LM-R felnik forognak, amik elöl 9,5x20, hátul 11x20 méretűek és 255/30 valamint 285/30-as Hankook Ventus S1 gumikat húztak rájuk. 
 
Kívül BMW CS karbon motorháztető, karbon első toldat, karbon hátsó szárny, karbon diffúzor és M Performance karbon tükörházak jelentik a változást, míg belül M Performance kormány és az autó színére fújt Wiechers Clubsport bukócső szerepel a módosítások listáján. 
 
Jörg már az új projekt után kutat, de ellentétben sokunkkal, nem fogja eladni az M4-et, hanem inkább leparkolja az RS4-e mellé és úgy próbál meg egy E24-et vagy E30 M3-at beszerezni.... Más világ, más lehetőségek.... 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok!