Régi szép idők! Amikor még lehetett a Civic tulajokat azzal csesztetni, hogy nincs elég nyomaték a motorban, meg csak hangos, de nem erős stb. Oké, egyes tulajok is tettek érte, hogy ilyen megítélése legyen a modellnek, de aztán megérkezett az új generációs Type-R és hirtelen csend lett. 
 
320 lóerő, 400Nm nyomaték, turbós, négy hengeres motor, 6 sebességes manuális váltó, 1300 kg környéki önsúly. Ezek nem olyan rossz adatok ugye? 
Elég sokan kiegyeznénk ezekkel az értékekkel, de a feltöltős motorban van még tartalék és ezt az autó tulaj, Razi is pontosan tudta, úgyhogy nem is gondolkodott sokáig! 
 
A 2 literes VTEC Turbo motor HKS Legamax kipufogót, HKS olajhűtőt, HKS SQV4 lefújószelepet, HKS intercooler csövezést, PRL intercoolert, Mishimoto szívósort, Koyorad hűtőt és KTuner V1.2 programozást kapott, amit három fokozatban lehet állítani, így 370, 400 és 420 lóerő lehet a teljesítmény. A futóműnél Eibach rugókat, lengőkarokat szereltek be és a kerékjáratokban Apex EC7 felnik forognak, 9,5x18 méretben, 265/35-ös Yokohama Advan A052 gumikkal szerelve. A megállásról DBA T3 tárcsák, Ferodo DS1.11 betétek gondoskodnak, fém fékcsövekkel, Motul RBF660 fékfolyadékkal megtámogatva. Kívül mindössze pár Mugen kiegészítő jelenti a változást és belül sem vitték túlzásba a dolgokat, mivel csak egy Dream váltógomb és Tunerview digitális kijelző szerepel a listán. 
 
Nem gondolom egyébként, hogy az alapból agresszív megjelenésű Civic igényelne olyan kiegészítőket, amikkel még durvább lenne a külseje és Razi is inkább a teljesítményre koncentrált. 420 lóval azért biztos egész jókat lehet vele kocsikázni. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car