BMW E36. 
Ma már ez is eljutott odáig, hogy kultautóként gondoljunk rá. BMW rajongók kedvence, tuningtalálkozók sztárja és persze motorsport vonatkozásban is szép eredményeket érnek el vele, legyen szó time attack-ról, driftről vagy akár pályaversenyről. 
A motorizáltságra nem lehet panasz, felszereltség tekintetében is széles a kínálat, egyedül talán a töréstesztek lehetnek aggasztóak, na de kit érdekel, ha egyszer tökéletes formáról beszélünk, amivel azért még mindig meg lehet jelenni? 
 
Ben-re is nagy hatással volt az első Halálos Iramban rész, viszont szerencsére nem okozott akkora károkat, hogy túlzásokba essen, viszont 18 évesen sikerült vennie egy E36 kupét, ami nem volt annyira rossz állapotban, hogy azonnal egy telilakat-telifény kombót kelljen rákölteni, viszont a módosítások miatt elkerülhetetlen volt a fényezés és akkor már miért ne legyen valami különleges? 
A jól ismert Midnight Purple árnyalattal nem lehet mellélőni, de előtte alaposan szétvágták az autót, hogy a Fibre Factory szélesítések felkerülhessenek. A díszléceket és a hátsó jelet eltüntették, GTR koptatókat és WDS küszöbtoldatokat szereltek fel, hátul pedig Fancywide diffúzor zárja a sort. 
Így már simán elférnek az elöl 10,5, hátul 12,5x17-es, háromrészes Gotti G1001 felnik, 235/40 és 275/45-ös gumikkal, mögöttük pedig M3 nyergek, EBC tárcsák és betétek lassítják az autót. Az ültetésről Airlift Performance levegős rendszeer gondoskodik, 3P vezérlővel. 
 
A beltérben a Recaro ülések tűnnek fel először, aztán a Vertex kormány. Az Airlift vezérlő a hamutartóban kapott helyet és egy dupla DIN fejegység illetve jobb minőségű hangszórók is beépítésre került, viszont hiába minden, az S50 hangját semmi sem tudja elnyomni. 
 
A motor ugyanis egy S50B32, ami 3,2 literes sorhat és egészséges, 321 lóerőt ad ki magából, de azért még Roose Motorsport szilikoncsövek, K&N légszűrő és Supersprint kipufogórendszer járul hozzá a jobb be- és kilégzéshez. A motorhoz E36 M3 Evo, 6 sebességes Getrag váltó csatlakozik és Born2Drift short shifter is beszerelésre került. 
 
Még több képért KATT IDE ! 





 

 

Forrás: Fast Car