ADRO Genesis G70 (14 db kép)

 

Akárhonnan nézzük, a koreai autógyártást érdemes figyelemmel kísérni. Ott is rájöttek, hogy olcsó, műanyag autókkal nem lehet érvényesülni és ha itthon még nem is, de a környező országokban és az Egyesült Államokban, elkezdtek feltűnni az olyan autók, mint a Kia Stinger vagy éppen a Hyundai luxusmárkája, a Genesis G70. A kiegészítőket gyártó cégek is meglátták a lehetőséget ezekben a modellekben és ráálltak a különböző bodykitek, légterelők gyártására és így el is jutottunk a képeken látható G70-hez, ami elég morcos megjelenéssel bír és egyáltalán nem lóg ki a SEMA Show színes kavalkádjából.

A tulaj Daniel Hoffman és a Khartunerz szponzoráltja. A cég Kia és Genesis modellekhez forgalmaz kiegészítőket legyen szó világításról, bodykitről, toldatokról, de felnik közül is lehet válogatni az oldalon. Szóval Daniel egy 2019-es G70 tulajdonosa, amiben 3.3 literes turbómotor dolgozik és hátul hajt. Tökéletes tuningalap!

A motor Velossa Tech szívótölcséreket, Agency Power légszűrőt és csöveket, SXTH Element lecsapató tartályokat, ARK Performance és HOFF Performance elemekből álló kipufogórendszert kapott, a turbót pedig Tial lefújószelep tehermentesíti.


A futómű levegős és AirBFT szettből valamint Airlift 3P vezérlőből áll. Ennek segítségével lehet ráengedni a karosszériát a bronz közepekkel és polírozott peremekkel rendelkező Work S1R felnikre, amik elöl 9,5x19 ET-33, hátul 11x19 ET-27 méretekkel rendelkeznek és 235/35 illetve 275/30 méretű Falken Azenix FK510 gumikat húztak rájuk. Az első tengelyeken mart, DBS tárcsák és GiroDisc Magic betétek, hátul pedig Cquence Brakes mart hátsó tárcsák lassítják az autót.


A gyári ívek nem bírtak el ekkora méretű felniket, ezért ADRO bodykit került felszerelésre. Szintén ADRO termék a karbon V1 első lip, a hátsó ablakra is került egy karbon kiegészítő, a csomagtérajtón is találunk egy vékony légterelőt karbonból, valamint a diffúzor is ADRO karbon termék és a V2 változat a kínálatból. Az autót egyedi, Heisenberg gyöngyházkékre fújták, a fényszórót pedig átalakították, így már nincs benne külön reflektor. Az utastérben karbon váltógomb és karbon váltófülek jelentik jelenleg a változást, de a következő szezonra tuti itt is lesznek újdonságok!


Nem ez a legerősebb építés a SEMA-ról, viszont mindenképp érdemes figyelni ezeket a márkákat is, mert nagyon durván fejlődnek kiegészítők terén is simán vállalható opció lehet egy Audi, BMW vagy Mercedes helyett ár-érték arányban.


További SEMA tartalmakért kövessétek az oldalt!