A Seatnak igen jót tett, hogy „bekebelezték” és ma már sokszor a Volkswagen sportos változataként emlegetik. Már nincsenek fieszta hangulatban összerakott autók, hanem több a minőségi alkatrész és pörgős, erősebb motorokkal kínálják a különböző modelleket, de ha ez nem lenne elég, akkor árban is könnyebben megemészthető némelyik darab. A tunerek számára is jó opció és mivel sok a közös alkatrész, ezért rengeteg kiegészítő érhető el a piacon hozzájuk.

 

Marco 9 évvel ezelőtt vásárolta magának ezt a Leon Cupra-t és kezdetben nem is volt különösebb terve az autóval. Aztán az évek alatt jöttek az ötletek, amiket aztán igyekezett megvalósítani és el is jutottunk napjainkig, amikor már a Leon rég nem hasonlít arra az autóra, ami 9 évvel ezelőtt Marco kezei közé került.

A 2008-as autóban 2 literes TFSI motor dolgozik 240 lóerővel, amihez 6 sebességes manuális váltó csatlakozik és ez elegendő a tulaj számára, de azért egy komplett, Friedrich Motorsport kipufogórendszer felszerelésre került, hogy legyen valami hangja is a kocsinak. A futómű levegős és a TA Technix terméke, ez a rendszer pedig szépen ráengedi az elöl 8,5, hátul 9x20-as Dotz Revoo Dark felnikre a kasznit. Apropó karosszéria! A frontot úgy alakították át, hogy a Golf 6 GTI-re hajazzon, míg hátul a Golf 6 R ugrik be. A hátsó lámpák a faceliftes változaté és tulajdonképpen az egész hátsó a faceliftes külsőt kapta meg. A hátsó sárvédőket 5,5 centivel szélesítették ki oldalanként és így már tényleg olyan mint egy rendes latina hátsója, elöl pedig Mücke sárvédőket szereltek fel. A sort a türkiz fóliázás zárja, legalábbis ami a külsőt illeti. Belül Sparco Sprint versenyülések a hozzátartozó övekkel, Wiechers bukócső, Clubsport hátsó toronymerevítő, némi Alcantara jelenti a változást, a szórakoztatásról pedig Alpine fejegységből érkező jelek gondoskodnak. A csomagtartóban találjuk a levegős rendszer egyes elemeit.

Marco szépen összerakta az autót és talán ez így teljesen elég is lehet hétköznapra, találkozóra és túrázásra is. Ha még több képet szeretnél, akkor csak KATT IDE!
 






 

 

Forrás: vau-max.de