Kyza és az általa kitalált Live To Offend szettek egyre szélesebb körben terjednek, úgyhogy a Pandem, Liberty Walk, Clinched és a többi gyártó által forgalmazott készletek mellett érdemes odafigyelni az LTO termékekre is! Ráadásul kevesen gondolták volna, hogy a digitális világban megálmodott bodykitek ilyen rohamosan fognak terjedni és a SEMA Shown már több is felbukkant, különböző alapokra építve.

A képeken látható E30 kabrió azért is különleges, mert talán ez volt az első LTO szettel szerelt vászontetős, de állítólag már több is rohangál az utakon. Az E30 M3 vonalvezetésére hasonlító, de annál sokkal durvább készlet, első és hátsó sárvédőkből, első toldatból, küszöbökből áll, hátul pedig egy egyedi, kézzel készült „drag” szárny zárja a sort és érdemes megemlíteni, hogy az eredetileg kupéhoz gyártott elemek közül a küszöb környékén kellett alakítgatni, hogy tökéletesen álljanak az autón.

A motor egy E36 M3-ból érkezett és az S52 kódjelű sorhatra ITB-t pattintottak, amik egészen más hangot produkálnak terhelés alatt, mint a gyári motor. A motorhoz az E46 M3 6 sebességes váltóját csatlakoztatták, hátul pedig a Z3 M sperr diffije tekeri meg a kerekeket. Az autó alatt Rotiform LHR felnik forognak, amik természetesen egyedi darabok, amiket direkt ehhez az autóhoz építettek. Ezekre Toyo R888R gumikat húztak a CAtuned pedig komplett levegős rendszert épített az autó alá, Airlift Performance vezérlővel kiegészítve.

Az utastérben teljesen felújított, combtámaszos, fűthető Recaro ülésekben foglalhatunk helyet. Mivel fontos volt a gyárias megjelenés, ezért az E36 M3 Hurricane anyagát használták fel. Mélyagyas OMP kormány, fém pedálok, hosszabb váltókar szerepelnek még a listán. A sárga fordulatszámmérő pedig a tulaj Ferrari rajongására utal.