Mike Burroughs, avagy Mike Stanceworks, aki nem csak egy meghatározó oldalt készített és brandet épített fel, de megannyi különleges építést tudhat maga mögött és olyan remek autók kötődnek a nevéhez, mint a Rusty Slammington, az elpusztíthatatlan E28, vagy a Ford A Model hot rod BMW motorral, amit egy másik követett, de itt már igazi, amerikai V8 dolgozott az autó orrában, de volt E9 is emberünk tulajdonában. Néhány éve pedig kinőtte magát a dolog, mert saját műhelyt nyitott, elindult a Youtube csatornája, úgyhogy mondhatjuk, hogy a befektetett munka meghozta gyümölcsét és miután a Rusty korszak végleg lezárult, valami új kihívás után nézett. Az alap egy Ferrari 308GTBi volt és nagyjából két évvel ezelőtt kezdődött az utazás, aminek minden mozzanatát megnézhetitek Mike csatornáján, viszont a lényeg úgyis a végeredmény, ami a SEMA Showra készült el.

Szóval Ferrari, 1981-ből. Klasszikus forma és igazából nem vagyok szakértője a márkának, ezért nem tudom eldönteni mennyire tartják nagyra a rajongók és az értékét sem tudom belőni (tudom, Google a barátom) de abban biztos vagyok, hogy néhányan kiégtek attól, amit Mike művelt a kocsival, de ha a dolgok mögé nézünk, akkor teljesen érthető, miért pakolt Honda motort az olasz járgányba. A K24-ben rengeteg lehetőség rejlik, elérhető áron lehet hozzájutni, rengeteg tuningalkatrész létezik hozzá és egy jó turbószettel az 1000 lóerő is simán hozható. Szóval miért is ne rakhatnánk egy Ferrariba, Honda motort? A 4 Piston Racing által épített motor képes 1200 lóerő leadására is képes. Karbon szívósor, amihez Bosch fojtószelepház csatlakozik. A listán CSF intercooler, Quaife szekvenciális váltó, egyedi, saját készítésű turbós leömlő, Turbosmart wastegate, Garrett turbó, Haltech Nexus R5 ECU, Rywire kábelköteg szerepel még, úgyhogy a stabil működés garantált.

A karosszéria az RS Future által gyártott elemekkel gazdagodott és szinte minden karbonból készült. Az óriási hátsó szárny, az első splitter, a szélesítések, a diffúzor és a küszöbök. Az autót fehér fólia borítja, amit olyan alaposan helyeztek fel, hogy még nyitott ajtóknál sem látszik az eredeti, sárga szín és ha már a beltérnél járunk, nézzük meg mi várja a sofőrt és utasát! Az ajtókárpitok egyedi darabok és szarvasbőrrel húzták be. Az utastér egyébként nagyon spártai és csak a legfontosabb dolgokat találjuk meg. Narita Dogfight kormány, amit BattleCraft gyorscsatis kormányagy segítségével lehet egy mozdulattal fel-illetve leszerelni. A kormány mögött Haltech IC7 digitális műszeregység található és kicsit jobbra pillantva megtaláljuk a szintén Haltech kapcsolótáblát, amin 15 gomb található különböző funkciókkal. Az ülések Sabelt X-Pad darabok. Egyedi alu taposók, pedálok mellett a teljes padlókárpit is egyedi gyártású termék. Apróság, de a gyári kulcs segítségével lehet még mindig indítani a Ferrarit.

A kerékjáratokban Rotiform ROC-H felnik forognak és nem meglepő ha azt mondom, ezek is egyeid darabok. Elöl 10,5x18, míg hátul 12x18 a méretük, 275/35 és 315/30-as Nitto NT01 R gumikkal szerelve. A futómű állítható H&R Monotube szett, amihez rengeteg egyedi gyártású alkatrész csatlakozik, természetesen keményebb szilentekkel és további állítható alkatrészekkel. A megállásról AP Racing fékek gondoskodnak, elöl 6, hátul 4 dugattyús nyergekkel, J-Hook tárcsákkal.


Olyan dolgokat lehetne még megemlíteni, mint az egyedi, 3D nyomtatással készült 244GTK logót, ami utal a 2,4 literes hengerűrtartalomra, a 4 hengerre, a GTK esetében pedig a K a motorra (K24) utal, vagy az egyedi, légbeömlővel ellátott géptetőt/csomagtérajtót. Mike nagyon sok munkát tett ebbe az egészbe és ha valakit nagyon részletesen érdekel az építés, az nézze végig a Youtube csatornáján a teljes sorozatot, ahogy két év alatt összeállt a projekt.

További finomításokra lesz még szükség és bizony lesznek pályanapos videók is, mert Mike tényleg használni akarja a kocsit és erre a legjobb példa, hogy a SEMA Shown, a csarnokba, is saját erőből, saját lábon sikerült  begurulni, ami óriási dolog egy ekkora volumenű projekt esetében.