A SEMA Show egyik nagy durranása volt a B is for Build által épített Mustang, ami több tekintetben is felrúgta a szabályokat. Nem ez az első Mustang projekt ami kigurul a BifB garázsból, ráadásul egy korábbi építésüket szó szerint elvették tőlük, mivel az Eleanor replikát, szerzői jogok miatt nem építhették meg, illetve elperelték. Na, de ez a múlt és nem szabad keseregni, úgyhogy itt van ez a középmotoros(!) Ford Mustang, amiben rohadtul nem Ford motor dolgozik!


Maga az elképzelés még 2021-ben született meg digitális verzióban, Karan Adivi fejében, aki egy elég durva rendert készített és fel is töltötte Instagramra. A Mustanghívők kicsit kiakadtak, mert eleve középmotoros volt az autó, amivel egyébként nem lenne gond, mert volt már ilyen próbálkozás a Ford részéről versenyautó formájában, de a nagyobbik probléma az volt, hogy Ferrari motort illesztett be emberünk és hiába volt csak digitális rajz, néhányan keresztre akarták feszíteni a készítőt.


Kis ugrás az időben és a B is for Build úgy érezte ez lesz az igazi mestermű az idei SEMA-ra, viszont ehhez nagyon durva átalakításokat kell eszközölni, ami mindjárt az alváznál kezdődik. Itt jön képbe a Need for Speed, de nem a játék, hanem a film, ami nem volt kasszasiker, (Mitől lett volna? Egy gagyi ZS kategóriás bohózat volt) viszont volt benne egy Bugatti Veyron, ami nyilván nem volt igazi Bugatti, hanem egy replika, viszont az üvegszálas elemek alatt volt egy középmotoros alváz és egy LS V8. A film lement, mindenki elrakta a kis pénzét és amire nem volt szükség az vagy a kukában vagy az internetes adok-veszek oldalakon landolt. Ez a replika Veyron is ott keringett és valahogy a BifB műhelyében kötött ki, ahol egy darabig nem tudták mit tegyenek vele, azonban az új projektnél felcsillant egy szempár és innen minden történelem.


Az alap egy 1967-es Ford Mustang Fastback, de a kész mű már csak nyomokban tartalmaz Ford Mustangot, köszönhetően a rettenetesen széles és lapos karosszériának, ami főleg egyedi elemekből áll össze. Ekkora szélesítések mellé szükség volt megfelelő méretű kerekekre, amit az American Racing szállított. Az egyedileg átalakított VF545 felnik 12” szélesek, ami még önmagában nem okoz traumát, hiszen láttunk már olyat, viszont a hátsók -140 ET értékétől néhány embernek tuti kiesik a kezéből a pörkölt! Belül egyedi műszerfalat találunk, amiben Holley digitális műszer kapott helyet, a sofőr Corbeau ülésekben élvezheti az utazást, amibe Cobra övek szorítják. Egyébként minden nagyon egyszerű, mivel, bármilyen hihetetlen, de versenyre akarják vinni az autót, így a hangszigetelés sem volt lényeges szempont, ezáltal rohadt hangos az LS V8, ami az ülések mögött dolgozik.


Az autó még nincs teljesen kész és rengeteget kell finomítani a technikán, de jövőre már biztos láthatunk róla olyan felvételeket, amiken versenypályán kergetik meg az autót.