Létezett eddig olyan kategória, hogy Super Truck? Ha nem, akkor a Ringborthers megvalósította és valami olyat alkotott, ami több világ keresztezése. Versenyautós kinézet, sportautós technika és ennek a tetején csücsül egy kisteher kabinja…. Nem érted? Nem baj, én sem, de a végeredmény ultra!

Az alap egy 1948-as Chevy Loadmaster, amiről a tervezők nem is álmodták volna, hogy valaha egy ilyen szerkezet épül az igáslónak szánt közlekedési eszközből. Titokban készült tervek és 10.000 munkaóra kellett ahhoz, hogy az ENYO megszülethessen és ez legyen a Ringborthers eddigi legdurvább építése!

Rengeteg elemet megvágtak és teljesen átalakítottak, más elemeket legyártottak saját eszközökkel a műhelyükben CAD technikával és persze annyi karbont használtak fel, amennyit elképzelni sem tudunk, hiszen a padlólemez egy része, a hűtőrács, oldalelemek, hátsó szárny, diffúzor, a műszerfal, ajtóborítások és még az ülések is szénszálból készültek!

Az autó orrában egy Goodwin Competition Racing Engines által összerakott LS V8 dolgozik, ami 8,3 literes, ez is tele van karbon alkatrészekkel, de vannak még Holley meg Kinsler cuccok is, viszont a lényeg az, hogy nagyjából 1000 lóerőt ad ki magából, amivel azért már meg lehet lódulni. A motorhoz Bowler Performance 4L80 automata váltó csatlakozik és természetesen a hátsó kerekeket hajtja. Egyedi leömlőkön keresztül történik a kilégzés és titán végek kerültek felszerelésre, a hegesztés pedig igazi #weldporn történet, legalábbis aki gerjed az ilyenre, egyből porcosodni kezd majd. A hűtő és a venti hátul kapott helyet, ahol a különleges futómű egyes elemeit láthatjuk. Az Öhlins TTX állítható szett és a Swift rugók a tökéletes úttartásért fele, míg a Brembo GTS M6 fékek a 6 dugattyús nyergekkel a biztos megállást garantálják. A felnik HRE termékek és a Porsche 911-hez készültek eredetileg, természetesen ezek is átalakított darabok. Kétféle gumival, utcára Michelin Pilot Sport és Bridgestone Potenza, versenyhasználatra pedig Goodyear Racing Eagle G-19 szerelik. A teljesen egyedi beltérben megtaláljuk a kötelező extrákat, mint az elektromos ablakok, vagy éppen a Vintage Air légkondi, a retro óracsoport és szellőzők pedig Camaro-ból érkeztek.

Azzal nem mondok semmi meglepőt, hogy a Ringborthers be is zsebelte a díjakat a Battle of the Builders megmérettetésen, de nem csak az ENYO, de Bully névre hallgató Blazer is elismerésben részesült. 

Forrás: Carstyling.hu