2002-ben nagyot ütött a Viper motoros Ram a maga 500 lóerejével. ráadásul a 8 literes V10 motorhoz manuális váltóval is lehetett kérni a platóst, amivel azért elég ütőképes szerkezet volt utcára, leszámítva a futóművét, de ez egy másik történet. Szóval egy ilyen kisteher izgalmas szerkezetnek számít a mai napig, hiszen a 4,9-es gyorsulás a 250 km/h-s végsebesség nem olyan rossz egy ekkora géptől, viszont ma már ott van a TRX vagy a Raptor R ha pedig elektromos vonalon nézelődünk, akkor a Rivian R1T és máris lassúnak tűnhet az SRT-10. 

Ilyenkor azért nem kell megijedni és eladni ezt a legendát! (Bár tény, hogy ez is a bringatrailer oldalon várja új gazdáját) Hanem tenni kell azért, hogy megközelítsük az új generáció teljesítményét, amihez nincs másra szükségünk, mint egy turbóra, na meg néhány erősebb belső alkatrészre, egy intercoolerre, egyedi kipufogórendszerre stb. Az eredméyn mindjárt 800 lóerő, amivel máris labdába tud rúgni az öreg szekér. 

Mondjuk maga az alap sem egy "átlagos" SRT-10, ugyanis ez a 15. darab abból az 50-ből, ami a Viper Club of America Edition plakettet viseli. Ez csak klubtagok számára volt elérhető és Electric Blue Pearl fényezéssel illetve a kötelező fehér versenycsíkokkal gyártották. A képeken látható autó alatt 22"-os felnik forognak, karbon kardántengelyt kapott, DTS sperrdiffit, belül kék-fehér bőrözést és a szórakoztatásról Pioneer fejegység gondoskodik. További érdekességnek számít az üvegszálas platófedél és a hátsó szárny. 

A 48.500 dolláros kikiáltási ár nem nevezhető kevésnek és kommentben is többen írták, hogy kicsit erős az ár, de biztos lesz aki majd rámozdul. Nekünk maradnak a képek, amiket IDE KATTINTVA találtok.