Austin Barnett a Billetworkz feje, így van némi rutinja már autóépítés terén. A sors pedig úgy hozta, hogy egy barátja, motor nélkül, árulta 1976-os 911-ét és Austin egyből lecsapott rá, mert meglátta benne a fantáziát. Az elképzelés az volt, hogy egy típusidegen motort faragjon a Porsche-ba, de maradni akart boxer vonalon, így pedig mi más jöhetett volna szóba, mint egy Subaru motor! 
 
Na jó, ez aranyos, de mielőtt a motorról beszélnénk, kicsit nézzük meg, hogy mi változott még az autón! 
 
Mindenki azt hiszi, hogy az amcsiknak könnyű és mindent meg tudnak venni, amire csak ránéznek. Austin a legendás Blackbird 911 bodykitjére nézett rá, ami az Auto Garage TBK szettjét viselte, csak éppen még neki is problémás lett volna Japánból berendelni az ultraritka készletet, mivel a gyártó nem szállít USA-ba, viszont szerencsére volt kint egy barátja aki megvette és elpostázta az Egyesült Államokba. Egy gond letudva! 
A készlet felkerült, jöhetett a fényezés! A Midnight Purple III árnyalatot nem hiszem ,hogy be kéne mutatni, talán annyival érdekesebb itt a helyzet, hogy ezen az autón egészen másképp mutat, mint az R34-en. Lehet a formák miatt, nem tudom, de sokkal intenzívebb a látvány. További érdekesség az egyedi lámpasor és az RSR 3.8 hátsó szárny, ami karbon középső részt kapott. Az autó a Work M1 felnikkel lesz teljes. Az elöl 9, hátul 11x18 méretű úthengerek Toyo Proxes R888R (mi mást?) gumikat kaptak és mögöttük Brembo nagyfékek lassítják az autót. Ahhoz, hogy meglegyen a tökéletes kiállás, Elephant Racing állítható futómű került beszerelésre. 
 
A motortérben EJ25 motor dolgozik IAG Performance IAG900 blokkal, Garrett G30-660 turbóval. A Vibrant Performance titán csövezése egyszerűen zseniális és a motor főlé került egy szintén VP intercooler. Meglepően sok hely van a motortérben, így a turbó is elég látványos helyre került. A motorhoz 5 sebességes WRX váltó csatlakozik. Link vezérlő, iWire kábelköteg, Radium üzemanyagcella és karbon hűtőcsatorna szerepel még a listán. 
 
Az utastérben gyárias hangulat uralkodik. Recaro Classic Series ülések, újrahúzott ajtókárpitok lila cérnával varrva tökéletesen megadják az alaphangulatot. A Momo kormány, karbon elemekkel hibátlan választás és külön érdemes megemlíteni a Porsche Classic Communication Radio fejegységet, ami teljesen korhű, de közben igazodik a modern kor elvárásaihoz, így például Apple CarPlay kompatibilis. Mondjuk nem nevezhető olcsónak, de akinek van hozzá autója, az úgysem nézi az árakat. (Kicsit több mint 1000 dollár... semmiség!) 
 
Szóval ez egy olyan építés, ami kívül-belül tökéletes és biztos vagyok benne, ha ott lettem volna, pár órára elvesztem volna a részletekben..... Még több képet a Toyo Tires galériában találtok!