Stance, fitment, tyrestretch, lowlife meg minden.... Nem ezek a jelzők ugranak be, amikor a Saab mint autómárka a képbe kerül pedig.....

Az elős 9-3 modellek még akkor készültek, amikor még GM kézben volt a gyártó és a GM2900 platformra akartak valami izgalmas, egyszerű, négyajtós autót készíteni. Nos, a feladatot megoldották a cégnél, de ettől függetlenül még mindig csak egy bizonyos réteg számára volt opció a "svéd Vectra". 

Aki valaha ült már Saab-ban, pontosan tudja, hogy nagyon más és kilóg a sorból. Az utastér, a forma és tulajdonképpen az, hogy a gyár eredetileg a repülőgépekhez köthető és ez apró részletekben is megmutatkozik, elég csak az indítókulcs helyét nézni. 

A képeken látható autónak a tulaja egyértelműen ahhoz a csoporthoz tartozik, akik szeretik az alacsony autókat. Vadim már 8 évvel ezelőtt faragott levegős rendszert a Zsigulija alá, így nem megelepő, hogy a 9-3 is átesett néhány módosításon. Oké, a külső szinte érintetlen, illetve az Aero változat lökhárítói, koptatója és a kormány került fel- és beszerelésre. A levegős rendszer már más téma. HPC, KT Racing, Viair és Rubena elemekből áll, illetve Audi A6 Allroad és sajáttervezésű és gyártású vezérlőből áll a szett, ami tökéletes ráengedi a 10x19 méretű Rotiform IND felnikre az autót, a 225/35-ös gumik pedig pont úgy feszülnek, hogy a fitment is tökéletes legyen elöl-hátul. Persze nem szabad elfelejteni a teljes fényezést és a kipufogórendszer módosítását sem! 

Vadim bebizonyította, hogy egy olyan autóból is lehet izgalmas gépet varázsolni, ami egyébként nem tartozik a kedvelt alapok közé. 

Még több kép? KATT IDE! 


Forrás: Lowdaily