SUV-t általában azért vesznek az emberek, mert jól ki lehet látni belőle, praktikus, elfér benne a család, általában jól felszerelt, viszont vannak olyanok, akik egész más szempontokat tartanak szem előtt. 
 
Ilyen például Steffen. Neki eszébe se jutott, hogy dízel változatot vegyen, sőt! Ő GTI-t szeretett volna, ami azért érdekes, mert olyan nem létezik. Oké, létezik belőle R változat, de az lényegesen többe kerül, mint amit Steffan szánt erre a projektre, úgyhogy a 2 literes TSI motorral szerelt Tiguanra esett a választás. 
 
A motor kapott egy Stage 1 programot, így már 250 lóerő áll rendelkezésre. A jobb hangzás érdekében Fox hátsó dob került felszerelésre és négy darab karbon végen keresztül lehet megzavarni mások nyugalmát. Mivel a megállás is fontos szempont volt, ezért Brembo fékek lassítják az autót. 
 
A karosszériára felkerült pár Maxton Design kiegészítő, a szélesítéseket pedig lakkfeketére fújták, hogy még elegánsabb legyen a megjelenés. A hátsó ablaktörlőt eltávolítátták, elöl GTI stílusú hűtőrácsot találunk, hátul pedig a BiTDI diffúzorát. Ez mind szép és jó, de az egész semmit sem érne, ha nem lenne leültetve az autó! Igen, jól olvassátok, emberünk több mint 11 centivel engedte lejjebb a kasznit, köszönhetően a Lowtec Megalow állítható futóműnek. Így már egész máshogy mutatnak a 9x21-es Audi Rotor felnik az autó alatt, a rájuk húzott 245/35-ös gumikkal. 
A beltér is tartogat érdekességeket. A gyári első ülések helyére Recaro Sportster CS üléseket szereltek, de előtte GTI kárpitozást és ülséfűtést is kaptak, hogy a komfort is megmaradjon, a háttámlák pedig Nürburgring Edition stílusúak. Természetesen a hátul utazók is GTI mintás ülésen utazhatnak. Jutto még egy kis Alcantara is az utastérbe, illetve a váltókar valamint a kormány  eredetileg Golf 7 GTI darabok. 
 
Steffan megvalósította amit elképzelt, SUV alapon és ilyenkor illik hátradőlni és élvezni a kész művet, de emberünk már az új projektjén dolgozik. Rohanó világ.....
 
Még több képért KATT IDE!