A Nissan Skyline körül kialakult rajongás, hype, őrület (megfelelő rész aláhúzandó) nem minden szériára hatott ki. A Hakosuka és az R32 között azért volt némi hanyatlás, bár a Kenmeri Skyline GT-R (KPGC110) talán a legritkább darab a bolygón, mivel összesen 197 darabot gyártottak belőle, azt is japán piacra, éppen ezért a C210, R30 és R31 modellekből sosem létezett GT-R változat. Ráadásul nem is tartoznak a gyűjtők nagy kedvencei közé talán pont az előbb említett ok miatt.

Top Secret Japán, Smokey Nagata. Az ember, akit nem hiszem, hogy különösebben be kéne mutatni. Neve hallatán olyan szavak és számok ugranak be, mint 300+ km/h, gumifüst, 1000+ lóerő stb. Autóépítő, akinek éppúgy fontos a külső, mint a teljesítmény. Ha pedig fogjuk a képeken látható C210-et és Smokey Nagata-t, akkor azt várnánk, hogy valami nagyon durva dolog lapul a géptető alatt és ez is egy olyan építés, amivel rendesen lehet terrorizálni az autósokat közúton.

Nos, majdnem….

Kezdjük a külsővel, amin minden elem tökéletesen áll és nincs semmi túlzó szélesítés vagy típusidegen alkatrész felszerelve. Az üres bódé/váz a Star Road-tól érkezett 2019-ben. (Ez is egy igen neves, japán műhely) A Top Secret-nél pedig nem is vacakoltak sokáig, mivel az autó a 2020-as Tokyo Auto Salon-on volt kiállítva. A Kenmerire hasonlító, de egyedi szélesítések tökéletesen illeszkednek az autó stílusához és külön plusz pont azért, hogy lefényezték őket. Hátul nincs nagyobb méretű szárny, sőt! Egyáltalán nincs hátsó szárny az autón. Előre jutott egy előrenyúló toldat, amit még jobban kiemel a fényes feketére fújt lökhárító. A sárvédőn található visszapillantók is fekete színűek. A kerékjáratokban 15-ös Star Road Glow Star felnik forognak Potenza RE-01 gumikkal szerelve. Ezek is korhű darabok és nem is nagyon lehetett volna jobbat találni az autó alá. A GT-R logo megzavarhatja a bámészkodókat, mert ebből a típusból nem létezett gyárilag GT-R verzió és Smokey Nagata is a  Skyline Japan R nevet adta az autónak.
Mint minden Top Secret autónál, itt is a lemezek alatt találjuk a legnagyobb meglepetéseket. Felpattintva a motorháztetőt, egy óriási, csillogó turbót várnánk, viszont az valahogy kimaradt, mivel az autóban dolgozó egység, old school szívómotor a javából! Ausztrál piacra gyártott R30 szív került az autóba, HKS dugattyúkkal és hajtórudakkal, a tetejére pedig RB26 hengerfejet pakoltak HKS tengelyekkel. Nyitott szívósor (ITB) trombiták teszik még látványosabbá a motort az egyik oldalon, míg a másikon teljesen egyedi leömlő látható. Egy R32 GTS-T, 5 sebességes váltója csatlakozik a motorhoz és a biztonságos működésről HKS F-Con V Pro gondoskodik. A teljesítmény 280 lóerő. A motorteret nem pucolták ki teljesen, így el is hisszük, hogy képes rendesen működni az egész. Látszanak a kábelek, a csövek és a manapság nagyon showra készült gépek között üdítő látványt nyújt, de persze ez ízlés kérdése is, nekem kimondottan tetszik. Az utasteret nem bolygatták meg túlzottan, de azért a gyári ülések helyére sportosabb Bride darabokat csavaroztak be és mélyagyas Nardi kormányra cserélték a korábbi Momo-t, amivel még a TAS-on volt látható az autó. Az óracsoport érintetlen, viszont rádiót és hangszórókat ne is keressünk, ugyanis ezeknek a helyére karbon borítások kerültek.

A végére jöjjön még egy olyan név, ami elég ismert lehet, legalábbis gyűjtők között, ez a Kaiser Kars, akik kimondottan ritkaságokra specializálódtak és amint megtudták, hogy az autó eladó lesz, egyből levelezésbe kezdtek és így a Nissan fel sem került az eladási listára. Jelenleg pedig az Egyesült Államokban parádéznak vele nagyon helyesen, mivel egy ilyen remekművet igenis használni kell!

További képeket IDE KATTINTVA találtok!